Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

08/07/2018 / Sophie Daniels

Paradise City dag 1: vrolijke vrijdag vol house en disco

Om 2 uur betreden we de camping en zetten we zo snel mogelijk ons tentje op. Nadat het gesleur en het geknutsel achter de rug is, openen we onze frigobox en trekken we een ijskoud pintje open. De zon brandt al goed en we voelen dat het weer een festival wordt om te vergeten. Om half 4 haasten we ons naar de wei waar we nog snel kunnen genieten van een welverdiende happy hour.

Zoals altijd ziet het festival er uiterst gezellig uit. Er is gewerkt met gerecycleerde materialen en paletten om stages, picknicktafels en relaxbankjes in elkaar te timmeren. Het zit 'm niet alleen in het ecologische aspect maar ook in de kleine details. Kortom, een fijn weekend lacht ons toe.

Na het verorberen van een eerste vegetarische spaghetti en het drinken van onze eerste pintjes trekken we resoluut naar de Live-stage waar landgenoot Maxim Lany ons opwacht met eclectische house en een kleine verzameling techno.
Vervolgens is het op de Live-stage de beurt aan Konna b2b Hush Hefner. Zij spelen een mix van disco en house-classics. Een eerste Paradise-cocktailtje passeert aan onze lippen en we weten waarom we hier keer op keer terugkomen. Met het toepasselijke 'Days Like This' laten Konna en Hush Hefner de zon nog wat harder schijnen.Terwijl we het olijke duo achter ons laten, vertrekken we richting de stage die op vrijdag gehost wordt door Play Label Records. Daar verschijnt de immer vrolijke en dansende Jayda G op het podium. Haar weelderige haardos en haar disco-classics... Het is iets om instant verliefd op te worden. Niet voor niets passeerden er talloze plaatjes gerelateerd aan de liefde. Net zoals de classic van Keni Burke 'Let Somebody Love You'.Vervolgens is het de beurt aan nog een vrouw met een enorme passie voor haar vak: de Monegaskse Jennifer Cardini. Met haar aanstekelijke minimal-house op de Love-stage weet ze iedereen te overtuigen. Terwijl de avond valt draait ze gezellige beats die het publiek laten genieten van de zakkende temperaturen. Het is ongetwijfeld een van de betere zonsondergang-sets van dit jaar, ook al is de zomer nog jong.

We pikken nog een klein halfuurtje mee van Byron The Aquarius. Ook hij brengt de nodige disco -en housevibes mee naar Paradise City, maar uitkijken is het vooral naar levende legende Lil' Louis.
Vooral zijn intro is iets ofwat eigenaardig, het doet ons denken aan die andere legendarische set op Extrema Outdoor van Moodymann. We horen door de muziek heen een sample waarbij mensen 'Lil' Louis!' roepen. Natuurlijk is een van de grondleggers van Chicago-house niet bezig aan zijn proefstuk en weet hij het publiek een nooit te vergeten afsluiter te geven.

FOTO: Facebook Paradise City Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête