Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Pukkelpop 2017

11/07/2017 / Sophie Daniels

Onze ultieme to-do list voor Pukkelpop 2017

Goed nieuws voor dansminnend Vlaanderen want over minder dan twee maanden schiet Pukkelpop weer uit z'n startblokken. Dit jaar is er aan elektronische acts geen gebrek en zal het puzzelen worden om iedereen aan het werk te zien. Daarom maakten wij een lijstje met niet te missen artiesten, oftewel onze ultieme to-do list voor Pukkelpop 2017!

Joyhauser b2b Goldfox


Het Limburgse trio Joyhauser en Goldfox staat op woensdag 16 augustus voor het eerst samen achter de decks. Het collectief maakt zich hard voor de betere techno en uitmuntende trackkeuze. Goldfox is heer en meester als het aankomt op Limburgse dj's en Joyhauser vulde de Floorfiller stage op Extrema Outdoor alsof het de mainstage was. Een fantastische booking die de woensdagavond wel eens heel mooi kan maken.

Afbeelding

Amelie Lens


Revelatie Amelie Lens is gestrikt voor de donderdag. Zij stond vorig jaar al eens voor de Pukkelpopse weide en de opkomst zal dit jaar waarschijnlijk nog wel ietsje groter zijn. Eerder dit jaar tekende ze voor een release op Drumcode, bracht ze tal van fantastische EP's uit en ze is present in elke uithoek van de wereld. Dat het knallen gaat worden met ons Amelie, dat is een garantie. Deze jongedame brengt steeds een mooie mix van eigen platen, klassiekers en onuitgebrachte parels.

Ben Klock


Je kan geen gesprek over Berlijnse techno hebben zonder deze twee simpele, doch onmisbare, woorden uit te spreken: Ben Klock. Residerend in de Berghain sinds de opening in 2004, heeft Ben Klock een unieke sound laten klinken in de club die hem typeert en internationale faam oplevert. Staalhard en uiterst beheerst. Als je zin hebt in een avondje dansen dan ben je hier aan het juiste adres.

Dave Clarke


Dave Clarke, oftewel David Maurice voor de vrienden, zakt voor de tweede keer in het Pukkelpop-bestaan af naar Hasselt. Elitaire techno van een man die al langer in het vak staat dan jij leeft. We zagen hem eens aan het werk in de Fuse toen 'ie prompt In Da Club van 50 cent opgooide. Speciaal wel, maar uiterst doeltreffend. Benieuwd wat hij deze keer uit z'n mouw schudt.


Robert Hood (Live)


Medeoprichter van het mythische Underground Resistance en officieel dé grondlegger van het minimal techno-genre. Robert Hood heeft geen introductie meer nodig. Als je hem dan nog eens live aan het werk kan zien, kan ook nog die laatste twijfel er aan geloven. Met Floorplan staat 'ie achter de decks met zijn dochter, naar Pukkelpop komt hij solo.

Bjarki


Cliché? Dacht het niet. Iedereen kent 'em van zijn überbekende I Wanna Go Bang, maar er schuilt nog veel meer achter deze jongeman. Ga dus zeker niet naar hem kijken als je hem enkel kent van die ene plaat, want dat kan nog wel eens tegenvallen. Zijn sets zijn een pak minder bombastisch. Verwacht je aan een set waar een verhaal in zit, met breakbeats en een pak impulsiviteit.

Clark


Wij tippen je vooral de fantastische Clark. Hij maakt ambient en techno, en alles wat daar tussen zit. Clark toont z'n kunsten in de Castello, dé bron van nog te ontdekken talent. Als tiener bracht 'ie al platen uit op het grote Warp Records en is hij uitgegroeid tot eén van de meest avant-garde artiesten in zijn genre.

https://www.youtube.com/watch?v=2Au1jVlHHJg

Richie Hawtin


Op vrijdag staat de Dance Hall in de schijnwerpers van draaitafelvirtuoos Richie Hawtin. Hij komt er zijn nieuwe audiovisele project CLOSE - Spontaneity & Synchronicity brengen. Richie Hawtin wil in deze 75 minuten durende show het onderscheid tussen live act en DJ uitdagen. Hoe? Dat kan je hieronder al eens bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=m3jEHi8QzuI

Kiani & his Legion


Vorig jaar was de man uit Genk z'n set al half legendarisch, benieuwd wat het dit jaar gaat zijn. Kiani & his Legion rijgt de platen aan elkaar voor het Nederlandse label Something Happening Somewhere van Nuno Dos Santos en strikte zelfs Fatima Yamaha voor een remix van zijn The Paper Unicorn EP.

Paul Kalkbrenner


Back to the nineties. Op Pukkelpop komt Paul Kalkbrenner voor het eerst in België zijn nieuwe show Back To The Future voorstellen, meteen ook de laatste stop van zijn Europese tour. De Back to the Future mixtapes vormen de basis voor de tour en zijn hier gratis te downloaden. Met deze mixtapes keert hij terug naar de oorsprong van zijn liefde voor techno: de jaren negentig.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête