Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo

23/10/2020 / Dieter Holvoet

Muzikale reis rond Europa met BBC 1 Europe's Biggest Dance Show

Vanavond komt voor de tweede keer dit jaar de Britse radiozender BBC Radio 1 samen met maar liefst 9 andere Europese radiozenders voor Europe's Biggest Dance Show, een zeven uur durende uitzending die gemixt en gepresenteerd wordt door artiesten van over het hele continent.

Annie Mac begint de show in de UK met een nieuwe mix van Danny Howard. Om 23u is het de beurt aan België met Jeroen Delodder, gevolgd door Joyhauser en Klaps die samen een mix vol Belgische techno zullen voorzien en afgesloten door Lola Haro die Belgische house en progressive in de kijker zal zetten.

De eerste editie vond plaats in 2019 met een zeven uur durende uitzending voor een publiek van meer dan 18 miljoen luisteraars. In de maand mei van dit jaar vond de tweede editie plaats.

Zowel de live show vanavond als de opnames van de vorige editie kunnen beluisterd worden op de website van BBC. Het deel van ons landje zal vanzelfsprekend ook te horen zijn op Studio Brussel.

Op de planning (uren in België)

19u: UK met BBC Radio 1, een mix van Danny Howard gepresenteerd door Annie Mac.

20u: Nederland met NPO 3FM, een mix van Yellow Claw gepresenteerd door Sander Hoogendoorn.

21u: Zweden met Sveriges Radio P3, een mix van Samir Yosufi gepresenteerd door Rebecca & Fiona.

22u: Duitsland met 1LIVE, een mix van Jan-Cristian Zeller gepresenteerd door Claptone gevolgd door Fritz, een mix van Bruno Dietel gepresenteerd door Prismode & Solvane.

23u: België met Studio Brussel, een mix van Jeroen Delodder samen met Lola Haro, Klaps en Joyhauser.

00u: Ierland met RTÉ 2FM, een mix van Jenny Greene gepresenteerd door Bram and Hamo.

01u: Finland met YleX, een mix van Yotto gepresenteerd door DJ Orion.

02u: Noorwegen met NRK P3, een mix van Alan Walker gepresenteerd door Abiel Tesfai.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête