Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Becotte

04/10/2023 / Evelyne Vanherf

Radio Hot Buns - Rick Baguette, Dj Rozevelt & Dontframekevin

Drie mannen met een hart voor het nachtleven "Wij geloven dat het nachtleven van iedereen is."

Radio Hot Buns - Een team van feestliefhebbers, die het verschil willen maken in een snel evoluerende scene met radioshows, samenwerkingen en hun eigen evenementen. Het team bestaat uit: Rick Baguette (Nick Verstappen), Dj Rozevelt (Maarten Boodts) & Dontframekevin (Yan Bapala) en zonder te zoeken, willen ze nog steeds uitbreiden om het professioneler te laten verlopen. Wie zin heeft? Waag je kans. 

Radio Hot Buns
©

Radio Hot Buns

Wat ooit is begonnen als een radioshow voor We Are Various, is ondertussen uitgegroeid tot een waardig feestconcept in Antwerpen. Hierdoor hebben zij al een succesvolle samenwerking opgezet met Full Circle, Kavka en Club Capital

Tijdens hun evenementen ligt de nadruk op het principe less is more, waarbij ze zowel lokale als internationale talenten een platform bieden met langdurige dj-sets. Op deze manier kunnen de artiesten zich volledig ontplooien en het publiek meenemen op een muzikale reis.

Het team wil in dit geval zich niet echt binden aan bepaalde genres, puur omdat er zoveel goede underground muziek is dat bij hun zeker een plek krijgt. Ze hechten ook veel waarde aan diversiteit, wat resulteert in gevarieerde line-ups die de nadruk leggen op de kwaliteit van de muziek.

Radio Hot Buns
©

Radio Hot Buns

Wij spraken met Nick, Maarten en Yan over de passie van muziek en het nachtleven en de vriendschap

Wat heeft aanvankelijk jullie interesse in muziek aangewakkerd?

Nick: Mijn hele leven lang ben ik omringd geweest door vrienden die ofwel evenementen organiseerden of een diepe passie voor muziek hadden. Ik heb mijn passie voor audio, mixers, platenspelers en dergelijke van thuis uit meegekregen, vooral van mijn vader, die al meer dan 30 jaar professioneel bezig is in dit vakgebied. Tijdens de coronapandemie leende ik apparatuur van hem om te leren draaien. Dit leidde tot het uitbrengen van podcasts en het vragen van tips en tricks aan mensen die al verder waren in hun carrière. Inmiddels kan ik velen van hen ook als vrienden beschouwen.

Maarten: Ik herinner me nog goed hoe ik als 15-jarige voor de eerste keer, stiekem dankzij oudere vrienden, naar een underground evenement in Antwerpen ging. In de beginjaren lag mijn muzikale voorkeur voornamelijk bij drum and bass, omdat dat destijds de populaire sound was. Op dat moment diende muziek en het nachtleven vooral als een middel om mijn eigen grenzen te verkennen en nieuwe connecties te leggen. Mijn hele leven lang ben ik op zoek geweest naar een gevoel van gemeenschap, en dat vind ik nog steeds in het nachtleven.

Toen ik in 2015 voor het eerst naar Dekmantel ging, begon ik echt dieper in de muziek te duiken. Niet veel later begon ik evenementen te organiseren in Mechelen en Antwerpen, begon ik te draaien en begon ik intensief platen te kopen. Lees: ik begon een dure hobby met veel enthousiasme (Lacht)

Platen kopen is natuurlijk ook wel een goede investering. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Nick: Ik heb Maarten in 2019 ontmoet op WECANDANCE, dankzij een toevallige ontmoeting. Op dat moment was mijn telefoon leeg en gelukkig had hij een powerbank bij zich. Nadat ik die had gebruikt, besefte ik dat we onze contactgegevens niet hadden uitgewisseld. Ik ontdekte dat hij de volgende week zou draaien in Mechelen, dus het plan was om zijn lader snel terug te geven en te vertrekken. Maar ik bleef hangen vanwege zijn geweldige set en het daaropvolgende gesprek over het nachtleven en muziek tussen ons.

Maarten: Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat er meteen een klik was. Wanneer we van kennissen naar beste vrienden zijn gegaan, kan ik niet precies zeggen, maar dat zal ergens zijn gebeurd tijdens de vele dansvloeren en café-avonden die volgden.

Nick: Yan heb ik leren kennen via gemeenschappelijke vrienden. Ik heb hem later voorgesteld aan Maarten tijdens een optreden in Club Lovelee in Amsterdam. Die nacht eindigde gezellig met ons beiden onder een deken, luisterend naar elkaars favoriete nummers in het appartement van Yan. Ook hier was meteen weer een klik.

Radio Hot Buns
©

Radio Hot Buns

Klinkt als een gezellige bende! Hoe is dan de samenwerking tussen jullie drie tot stand gekomen?

Nick: In december 2021 werd Radio Hot Buns opgericht. Aanvankelijk was het een radioshow waar nationale en internationale gasten in de studio van We Are Various, een lokaal online radiostation in Antwerpen, kwamen draaien. Op dat moment waren vooral Maarten en ik erbij betrokken, maar halverwege 2022 voegde Yan zich bij ons. Hij had net zijn stage in Amsterdam afgerond en had een passie ontwikkeld voor fotografie. Het ene leidde tot het andere, en al snel integreerden we zijn passie in het concept.

Jullie staan open voor versterking. Als mensen professionele versterking willen bieden, aan welke vereisten moeten ze dan voldoen?

Maarten: Een community is slechts zo sterk als de deelnemers. We staan altijd open voor geëngageerde mensen die willen helpen, op welke manier dan ook, zoals design, live acts, ambassadeurs voor promotie, enzovoort. Het uiteindelijke doel is om een hechte familie te vormen die op lange termijn samenwerkt met één missie: geluk creëren op de dansvloer.

Nick: Ik denk dat de enige vereisten zijn dat je een beetje open-minded en enorm veel goesting moet hebben om mee te ondernemen.

Ik ben toch wel nieuwsgierig naar de naam Radio Hot Buns, vanwaar komt deze? 

Nick: We zijn zelf een heel vrolijke, lachende vrienden. We nemen het organiseren en draaien serieus, maar we willen het luchtig en leuk houden. De naam bekt gewoon ook lekker, noem ons een feestelijke bakkerij die het speelse van de nacht accentueert, met een knipoog en een lach.

Wanneer beschouwen jullie een avond als geslaagd bij het organiseren van een evenement?

Yan: Een evenement is pas geslaagd als we het gevoel hebben dat onze bezoekers wijzer zijn geworden, zichzelf hebben kunnen ontplooien, zich veilig hebben gevoeld en onze artiesten het beste van zichzelf hebben kunnen geven.

Wat is jullie aanpak achter het organiseren van gratis evenementen, gezien de stijgende ticketprijzen?

Maarten: We hebben opgemerkt dat de prijzen sinds het begin van de coronapandemie aanzienlijk zijn gestegen, waardoor een groot deel van de mensen zich het uitgaansleven niet meer kan veroorloven. Wij zijn echter van mening dat het nachtleven toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom streven we ernaar om regelmatig samen te werken met niet-traditionele clublocaties en gratis evenementen aan te bieden. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld één van onze meest plezierige evenementen gehouden in Zomerbar Kamyon in Antwerpen. Er heerst gewoon een andere sfeer wanneer een evenement voor iedereen toegankelijk is. Mensen kunnen gemakkelijker ontspannen en komen eerder langs. Iedereen kan op zijn eigen tempo genieten. Het nachtleven heeft al veel voor ons gedaan, dus willen we op deze manier ook iets teruggeven. Daarom organiseren we aanstaande vrijdag opnieuw een gratis evenement in samenwerking met Hotel Yust in Antwerpen.

Hoe bereiden jullie je voor op een avond draaien, en zijn er specifieke rituelen die jullie volgen?

Maarten: Ik realiseer me dat een grondige voorbereiding van onschatbare waarde is. Na jarenlang intensief aan de andere kant van de draaitafels te hebben gestaan, kan ik vaak anticiperen op hoe een avond muzikaal zal verlopen, of op zijn minst welke richting ik wil nemen. Elke DJ zal bevestigen dat het plannen van elk detail van tevoren een onmogelijke taak is, omdat je nooit precies kunt voorspellen hoe het publiek zal reageren. Uiteindelijk eindig ik altijd ergens anders dan ik had gepland, maar dat is helemaal niet erg; dat is juist het magische aspect van het communiceren met je publiek via muziek en samen een avontuur beleven. En vaak zit er ook wat gezonde spanning mee in mijn ritueel vooraf (lacht).

Nick: Ik laat me liever leiden door het publiek tijdens een warm-up, of ik baseer me lichtjes op de line-up, maar uiteindelijk verloopt een avond nooit helemaal volgens plan. Daarom geef ik de voorkeur aan improviseren, zelfs bij B2B-sets, waar het niet te strak volgens plan moet verlopen. Op die manier kunnen mensen het onverwachte verwachten.

Jullie werken dit jaar samen met het Antwerpse festival Full Circle. Toch wel iets om trots op te zijn? 

Nick: Full Circle benaderde ons vorig jaar met het voorstel tot een samenwerking. We begonnen in een kleine locatie en zijn nu in Club Capital beland met een line-up die ons na aan het hart ligt. Zoals altijd bestaat de line-up van Full Circle uit Belgische artiesten. Op 11 november nodigen we veel Belgisch jong talent uit waaronder Jaen, Depe, Rick Baguette, Rozevelt en als headliner komt de Colombiaanse artiest Adi, die al enkele jaren in België woont en een bijdrage levert aan de Brusselse en Gentse muziekscene. We zijn erg dankbaar dat we deel kunnen uitmaken van een concept dat de hele stad en het nachtleven verbindt.

(Lees verder onder de afbeelding)

Rick Baguette
©

Rick Baguette

Deze vrijdag staat er terug een gratis event op de planning in Yust. Vertel ons meer ...

Maarten: Het evenement duurt van 17:00 uur tot 22:00 uur, met een nieuwe liveset van Heremans die hij voor het eerst voor publiek zal spelen. Als support hebben we twee Antwerpse artiesten, onze eigen man Rick Baguette en gevestige party promoter en upcoming selector; Mizuki. Kom gerust langs voor goede muziek, een gezellig gesprek met de crew, of een van de smakelijke burgers van Yust.

Kopfoto: ©

Becotte

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête