Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Klankfest 2016

16/06/2016 / Sophie Daniels

Ook dit jaar Klankfest tijdens de Gentse Feesten

De organisatoren van de nieuwbakken opvolger van Ten Days Off maken zich op voor een tweede editie van hun Klankfest. Analoog met de traditionele Gentse Feesten voorzien zij dit jaar 7 avonden feestplezier in de alom bekende Vooruit. Onder de noemer Nightlife United wordt er een selectie van de beste elektronische muziek voorgeschoteld die wederom garant zal staan voor nachten vol stomend dansvermaak. Waar de vorige editie de nadruk lag op de Gentse roots van het evenement, worden er dit jaar ook avonden georganiseerd door een aantal belangrijke spelers uit het Belgische nachtleven.

Op 15 juli gaat het evenement van start en net als vorig jaar wordt de feestmarathon geopend door Decadance, al bijna 20 jaar een begrip bij alle liefhebbers van elektronische muziek. Zij zijn trouwens nog tweemaal op de afspraak, een keer op 22 juli met hun Drum ’n Bass concept Steam en ook als afsluiter op 24 juli. Op 16 juli wordt het roer zeer toepasselijk doorgegeven aan de Antwerpse Club Vaag. Van 17 tot en met 19 juli word je enkele dagen rust gegund en dat zal nodig zijn want op 20 juli wordt een eindspurt ingezet die enkel de sterksten onder ons volledig zullen kunnen uitlopen.

Als eerste in de rij slaan Kozzmozz en Ampere de handen in elkaar. De eerste al jaren een autoriteit in techno middens, de andere in korte tijd uitgegroeid tot de place to be voor de technoliefhebbers in Antwerpen. De dag nadien is het de beurt aan Labyrinth, de Hasseltse club belooft van 21 juli een echte nationale feestdag te maken. Tenslotte worden ook de retro fans op hun wenken bediend, The Sound Of Belgium neemt je op 23 juli immers mee naar de beginjaren van de Belgische dansmuziek. Na een felgesmaakte tour doorheen onze clubscene strijken ze nu dus ook neer in Gent.

Voor wie echt van geen ophouden weet, heeft de Klankfest een afsluiter van formaat in petto. De laatste sessie wordt zoals gezegd door Decadance verzorgd en om de liefhebbers van een goede afterparty van dienst te zijn zullen zij het feest in de Vooruit in zwang houden tot 14u ’s middags.

Ondertussen werden de eerst namen al bekend gemaakt voor het feestgebeuren. Zo nodigen Feestgedruis en Labyrinth zowel Reboot als Thugfucker uit. The Sound Of Belgium gaat voor Stefaan Vandenberghe, Yves Deruyter en Eric B. Wij zijn benieuwd naar de rest!


Tickets voor dit alles zijn verkrijgbaar vanaf 17 juni. Hieronder zie je hoe het er vorig jaar aan toe ging.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête