Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

11/09/2016 / Sophie Daniels

Nieuw in de festivalwereld: Zwart Goud

Maasmechelen. De laatste afslag op de E314 voordat je de grens oversteekt. In de verste uithoek van ons land, zoeken jongeren meer en meer naar een plek voor muziek en cultuur. Om hun eigen kunnen te tonen maar ook om op ontdekking te gaan. Tevergeefs moeten ze kilometers verder gaan neuzen om de parels te vinden. In de Muziekodroom of Labyrinth of zelfs buiten de provincie.

Om aan de behoefte van de jongeren te voldoen -al is het slechts één dag per jaar- besloot de Jeugddienst van Maasmechelen samen met jongeren die in de evenementensector zitten een festival te organiseren, op eigen bodem en met muziek die hen boeit. En zo werd Zwart Goud geboren. Een festival waar hiphop, rock en techno triomferen en dat op 24 september voor de tweede keer doorgaat in Maasmechelen.

Amelie Lens komt in headlinerpositie met haar doorspekte techno de technostage afsluiten. In haar kielzog: Kijumba, Extraterrestrials en Fifty Hertz. Ook de winnaars van de dj-contest Klaps TC, die ons kon overtuigen op Aftrsun, en Ausis & Fitch zijn van de partij.Tickets voor het festival zijn nog steeds te koop.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête