Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Manhattan

16/09/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

De Leuvense Manhattan krijgt een nieuwe invulling

Stuk en Het Depot nemen tijdens het najaar deze unieke locatie over

De Manhattan in Leuven, ooit één van de grootste nachtclubs van Europa, keert terug naar zijn roots. Na een jarenlange functie als opnamestudio voor onder andere Tien Om Te Zien en de soapserie Thuis, trekt het Huis voor Dans, Beeld en Geluid, Stuk, in het iconische pand en tovert het om tot dé culturele hotspot van de stad Leuven tijdens de herfst. De komst van dit initiatief is meer dan welkom na een lange pauze van het Leuvense kunstencentrum door de ingrijpende verbouwingen die momenteel plaatsvinden.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Foto van STUK
©

Bouwkroniek

Op het muzikale programma staan alvast enkele sterke avonden gepland, zoals bijvoorbeeld een queer arts night met een dansvoorstelling van Joshua Serafin, een optreden van het hyperpop duo Promis3 en dj sets van het rave collectief Burenhinder. Daarnaast lijkt de openingsavond op 29 september ook een absolute topper, waarbij we vooral uitkijken naar de sets van Borokov Borokov en Mikamayonnaise. Toch is Stuk niet het enige Leuvense cultuurcentrum dat naar de Manhattan kijkt voor het organiseren van events. Het Depot presenteert vandaag haar nieuw clubconcept Utopia, dat binnenkort niemand minder dan Miss Kittin & The Hacker naar Leuven brengt. 

Foto van Miss Kittin & The Hacker

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête