Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Fuse

12/01/2023 / Dieter Holvoet

Fuse sluit de deuren uit protest tegen strenge geluidsnormen

Aanleiding is een klacht door een enkele buur die enkele jaren geleden een pand kocht naast de club

De iconische Brusselse club kondigde vandaag aan dat het zich na een 29 jarig bestaan gedwongen voelt om voorlopig de deuren te sluiten. Ze kregen van de Brusselse Gewestadministratie (Leefmilieu Brussel) de onmiddellijke opdracht om muziek af te spelen met een maximum van 95 dB en om 02.00 uur de deuren te sluiten. Omdat ze het onmogelijk achten om onder deze omstandigheden een club te openen blijft de club vanaf vandaag gesloten.

De aanleiding is een klacht door een enkele buur die enkele jaren geleden een pand kocht naast de club. Aanzienlijke isolatiewerken en andere compromissen die de voorbije jaren werden ingevoerd bleken niet voldoende.

Het is zeer betreurenswaardig dat een iconische club die duizenden muziekliefhebbers en artiesten samenbrengt, 10 mensen doordeweeks en 80 werknemers in het weekend in dienst heeft, op het spel staat vanwege een buurman. Het is duidelijk dat de sluiting van Fuse Club en de feesten die er plaatsvinden ook een impact heeft op de lokale economie, het buitenlands toerisme en het Brusselse culturele leven.

We roepen de bevoegde gewestelijke autoriteiten op om deze beslissing terug te draaien. Zoals altijd is Fuse bereid om constructief samen te werken om tot een oplossing te komen.

We hopen op een snelle en positieve beslissing om de langstlopende technoclub van België te heropenen.

Officiële verklaring van de Fuse (Facebook / Instagram)

Alle evenementen van komende weken, waaronder de all-nighter van Nosedrip nu zaterdag, zijn dus tot nader order geannuleerd. Tickethouders krijgen een mail met een voucher die later ingewisseld kan worden voor nieuwe tickets.

De volledige verklaring kan je lezen in de Instagrampost van de club.

Petitie

Terwijl de club samen met de lokale overheid naar een oplossing zoekt, kan je als bezoeker je ongenoegen uiten via deze onofficiële petitie.

Teken de petitie
Kopfoto: © Fuse

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête