Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Floorfiller Festival

25/07/2017 / Sophie Daniels

Floorfiller Festival: festival met toekomst

Floorfiller nam andermaal zijn intrek in Alden Biesen, dat voor de tweede keer op rij decor was voor hun zomerfestival. Al sinds 2012 zorgt het label annex event voor de betere house en techno in België. Ze waren één van de eerste om Alan Fitzpatrick vast te leggen en ook Nina Kraviz kwam al eens langs voor hun verjaardag. Dit jaar stonden er weel heel wat kleppers op hun line-up en wij mochten eens langsgaan om dat alles te aanschouwen.

Op de openingsavond namen vooral residents plaats achter de decks, met Marco Faraone die de boel mocht afsluiten. Over die laatste zijn set waren we trouwens niet echt overtuigd. Hij vond het misschien grappig om een R&B schijf op te gooien in het midden van z'n set, het publiek snapte er geen knijt van. Joyhauser daarentegen, die net voor Faraone aanving, had het hele publiek al goed opgehitst. De laatste maanden zijn we meer en meer fan geworden van deze twee jongens, mede door hun geweldige sets. En dit was ook weer een verpletterend goede show.

Vrijdag draaiden op de grotere podia jongens als Joris Voorn, Marco Bailey en Julian Juweil en domineerde techno. Het kleine podium was weggelegd voor eerder lokaal talent. We holden heel de dag van hot naar her en hoorden heel wat goede acts voorbijkomen.

Joris Voorn gaat even trance


Joris Voorn heeft een heel aparte en zeer persoonlijke stijl. Het is techno, maar dan losser, moderner en doeltreffender. En hij houdt ook wel van trance. Getuige de 90's remix door Ferry Corsten van 'Adagio For Strings' die hij prompt opgooide. Toch hadden we het gevoel dat hij pas tegen het einde echt op stoom kwam.

Terwijl Joris Voorn de Mainstage voor zijn rekening  kwam, vonden we Double U Jay Terug achter de decks van de Materia stage. Een man die van aanpakken weet, zoals je misschien al wel in onze livestream zag. Zijn voorganger Klaps maakte het Double U Jay niet makkelijk, deze stopte zijn set met zo'n 143 BPM. Hard. Double U Jay wist zich uit de slag te slaan en zorgde voor een mooie opbouw in zijn set. Ruige, rauwe platen zoals Kobosils nieuwe 'Blackmask N' en Tom Hades zijn laatste plaat 'Workz' werden zorgvuldig opgelegd en met vreugde door het publiek onthaald. Er stond niet veel volk voor de Materia stage - hij draaide samen met Joris Voorn - maar degenen die er stonden, gingen helemaal uit hun dak.

Marco Bailey mocht vrijdagavond aantreden op zijn eigen Materia stage na Julian Jeweil. Deze laatste was met een knal geëindigd. Marco kennende ging door op hetzelfde elan en knalde de ene plaat na de andere uit de speakers waaronder 'Vapour' van Slam en 'What Your Love Has Done To Me' van Perc. Het publiek was intussen opgewarmd en genoot zichtbaar van Baileys performance.

Amelie heerst


Op zaterdagavond werd het festivalterrein getroffen door een langdurige regenbui. Niemand die echter piepte dat zijn witte sneakers door de modder naar de klote gingen. Maar het zorgde er wel voor dat er geen kat naar het optreden van Michael Klein stond te kijken. Een kleine overdekte ruimte had leuk geweest.

Amélie Lens daarentegen had meer geluk want het stopte net met regenen toen ze aan haar set begon. Die dag speelde ze al op Tomorrowland, maar wat een power er nog uit dat lijf kwam, hors categorie. Ze was dé gedroomde afsluiter.

Er liepen afgelopen weekend 6.000 bezoekers rond op Floorfiller. In vergelijking tot vorig jaar is dat een verdubbeling van de mensenmassa. En we zijn er vrij zeker van dat ze daar volgend jaar nog een schepje bovenop doen. Ook nog een kudos voor de organisatie, die tip top in orde was. Gratis toiletten, leuke foodbars, wat randanimatie in de vorm van een barbier en aanschuiven aan de toog, dat hebben we ook nooit moeten doen. Alleen maar liefde voor Floorfiller!

Afbeelding


Photo credits: Annika Wallis
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête