Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Extrema Outdoor 2019

11/06/2019 / Sophie Daniels

Extrema Outdoor 2019: de vijf beste acts

Er ging een dikke streep door twee festivals dit weekend. Zowel Pleinvrees in Amsterdam als Drift in Nijmegen hebben hun festivaldag op voorhand moeten afblazen op basis van de weersvoorspellingen. De hele dag werden harde windstoten voorspeld, en dat maakt de risico's op het festivalterrein onaanvaardbaar. In België ging het er ook hard aan toe, maar van aflassen was geen sprake.

Het is druk dit jaar op Extrema. Goed voor het festival, voor de bezoeker die tussen alle podia in de Houthalense weiden rent soms wat minder. Het staat rijen dik aan de ingang en ook de ingangswegen naar de stages staan nokvol. Het festival mocht dit jaar meer volk toelaten op het terrein en dat was te voelen. Maar de optredens maakten al dat wachten meer dan goed.

Na drie goede festivaldagen worden we de laatste dag van Extrema pas echt op fenomenale performances getrakteerd. Ben Klock laat zien hoe leuk techno nog steeds is, Tale Of Us geeft een show vol iconische tracks. Pan-Pot speelt liedjes van een fenomenale plaat simpelweg heel goed. En Paula Temple? Zij ging er het hardst van al voor. Dit zijn de beste shows die we dit weekend zagen.

Recondite

Recondite begint rustig te bouwen met open tracks, niet te snel en te hard, rustigaan iedereen meenemen de tunnel in. Af en toe even open laten vallen met een break of een vocal, voorzichtig inlossen maar zeker de tent nog niet op zijn kop zetten. Na de drop van de eerste bas zijn de eerste rijen overtuigd: ze joelen en zetten stapjes.

De ingetogen producer brengt een set die een opbouw heeft waarmee dit drijvende blik in een halfuur tijd in een duistere nachtclub wordt veranderd, met al het zweet, vuistjes in de lucht en het stapjes maken op je plaats van dien. 

Het moment: zijn laatste plaat. Absolute parel.

Farrago B2B AIROD

De jongen vooraan houdt zich met twee handen vast aan de hekken die het podium afscheiden van de danswei. Af en toe gooit hij zijn hoofd in de nek om naar lucht te happen en dan gooit hij voorzichtig twee handjes omhoog, om vervolgens weer snel houvast te zoeken. Pas na een kwartiertje laat hij nonchalant een hand los.

Het zal vast het tijdstip zijn, en misschien net een beetje te veel van alles. Maar het is ook het geweld wat Farrago en AIROD op het publiek los laten. Fantastisch hoe de twee op elkaar ingespeeld zijn en de ene na de andere knaller op het publiek afvuren.

Het moment: het retro acid gedeelte dat je in elke set van Farrago terughoort waarbij hij Avancada - Go oplegt.

Tale Of Us

Was die regenbui dan toch nog een goedbedoelde poging van de weergoden om het optreden van Tale Of Us in het water te smijten? Tevergeefs. De sets van Tale Of Us zijn al jaren de hoogtepunten van clubnachten en festivals. En dat is op de derde dag van Extrema Outdoor niet anders. Je zou haast denken dat het routine wordt voor de twee heren, maar zo klinken hun sets helemaal niet. We werden getrakteerd op strakke platen, de meest dromerige techno en climax na climax. Dé geknipte afsluiter. En ook het publiek smulde van hen.

Het moment: wanneer de heren Cristoph & Quivver - In Name Only (Moonwalk Remix) op de draaitafels leggen.

Paula Temple

De regen is gestopt. Regenjassen worden om de heup geknoopt en de veters van de praktische schoenen worden steviger aangesnoerd. Fotocamera’s worden uit beschermhoesjes gehaald en Distrikt 2 loopt vol: Paula Temple treedt weer eens op in België. Daar injecteert de Britse haar publiek vanaf een propvol podium haar publiek met een fikse dosis vitamine D. 

Mevrouw Temple is niet bepaald een groentje. Ze heeft flink wat jaartjes meegedraaid en heeft onderweg ook een boel festivalshows afgevinkt. De opgedane podiumervaring spreekt boekdelen. Paula Temple levert namelijk een super energieke show waardoor het zonnetje binnen toch nog een beetje gaat schijnen. En na alle uithalen waarmee ze haar megabereik aan alle hoeken van de wei toont, wordt ze steeds beloond met salvo's van applaus.

Het moment: wanneer ze Deep Dimension - Coming on Strong op gooit en het hele publiek los gaat. (En het psychedelische Rikhter- Phiom Enhah dat tegenwoordig door elke techno dj gedraaid wordt.)

San Soda

Onder het motto: het hoeft niet altijd loeihard te zijn, besloten we naar een een DJ-set van San Soda, alias van Nicolas Geysens, te gaan. En dat belooft doorgaans een hypereclectische bedoening te zijn. Geysens is dan ook een gewiekst samplediefje als producer en een naarstig platenverzamelaar als DJ.

De Vlaming staat bekend om zijn variatie en voorliefde voor verschillende genres. En dat is ook exact wat we voorgeschoteld kregen: opengebroken genre-grenzen middels kruisbestuivingen tussen jazzfunk, Detroit house en glitterdisco.

Het moment: dat de regen voorbij ging en de zon weer ging stralen op de vrolijke deuntjes van de heer San Soda.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête