Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Elektronik Zoo invites Laurent Garnier, in opdracht van Elektronik Zoo

10/09/2024 / Sophie Daniels

Elektronik Zoo strikt Laurent Garnier en DJ Bone

Franse grootheld komt plaatjes draaien met oa. Marco Bailey, Tom Hades en Vince Watson.

Weinig evenementen die er deze zomer in slagen om zo'n icoon als Laurent Garnier binnen te rijgen deze zomer. In België speelde hij dit jaar zelfs nog niet.

Maar laat Elektronik Zoo, het concept van Marco Bailey, daar nu verandering in brengen. Op 14 september zakt de Franse technoveteraan af naar het timide Hoeleden om daar met zijn sappige techno de grond te doen daveren.

Laurent Garnier behoeft geen introductie, maar we doen het toch. Zijn grootste hit 'The Man With The Red Face' veroverde iedereens hart maar was lang geen one hit wonder. De man is een ware techno boeddha en een Franse nationale held, die in de jaren tachtig al furore maakte met zijn melodieuze producties en uiteenlopende sets. Duw hem niet een een genre-hokje want dan kan je wel eens bedrogen uitkomen.

Foto van Elektronik Zoo invites Laurent Garnier, gemaakt door Xavi Torrent, in opdracht van Elektronik Zoo
© Xavi Torrent

Ook DJ Bone, nog zo'n andere grondlegger maar dan richting de andere kant van de wereld, staat te pronken op de affiche. Zijn carrière als producer begon in 1999 met een EP op Juan Atkins legendarische label Metroplex uit Detroit. Momenteel is hij gevestigd in Amsterdam en draait hij de zeer speciale avonden FURTHER in club Radion.

Nog zo iemand die zijn strepen als verdiend heeft is Vince Watson. Strepen verdiend, dat zeker en vast, maar dan vooral op vlak van producen. Deze Schotse DJ komt een liveset neerzetten in zijn typische techno en ambient stijl. De man heeft ook nog ander leuk nieuws want eind dit jaar staat er een album gepland op het label van Carl Cox.

Marco Bailey en Tom Hades kunnen ook niet ontbreken op de lineup. Bakken ervaring en België op de kaart gezet door hun veelzijdige producties en eclectische optredens over heel de wereld. Marco Bailey organiseert nu al een aantal jaar Elektronik Zoo en weet de meest uitdagende artiesten over de hele wereld naar zijn concept te brengen. En ook jong talent krijgt een prominente plaats op zijn event.

Vorige editie wist hij Ogazón binnen te rijgen - die nu een immens populaire periode doormaakt en uitgegroeid is tot een veelgevraagd artiest. Deze keer strikt hij Voltaire. Een jonge Franse producer die onder de vleugels van Laurent Garnier releases uitbracht op Cod3qr Records en een nieuwe frisse wind brengt met zijn pulserende house en techno.

Uit eigen land is Alienna aka Ann Kowalski aka radiohost van We Are Time Travellers. Synth-enthousiast en voortdurend aan het experimenteren met nieuwe sounds. Haar sets zijn verfrissend, spannend en boordevol energie.

Foto van Elektronik Zoo invites Laurent Garnier, in opdracht van Elektronik Zoo
© Elektronik Zoo
Foto van Elektronik Zoo invites Laurent Garnier, in opdracht van Elektronik Zoo
© Elektronik Zoo
Kopfoto: © Elektronik Zoo

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête