Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

10/07/2017 / Victor De Smet

Moonday: telkens verrassend, nooit teleurstellend (03/07)

Feesten op een maandag tot in de vroege uurtjes, het is een zeldzaam fenomeen. Sinds 2015 ruilen steeds meer Gentenaars zo nu en dan met plezier hun maandagnachtrust in voor een avondje raven in de Vooruit. Ditmaal was het aan het Amsterdamse Dj-duo Anotr en vaste waarde op het Drumcode-label Julian Jeweil om voor de nodige beats te zorgen ter ere van Moondays tweede verjaardag. Op 3 juni trokken wij naar de knapste concertzaal van Gent om dit samen met hen te vieren.

Na de openingsset van de founding fathers van Moonday, Lebawski en Nelson, was het aan Anotr om een poging te doen om onze hoge verwachtingen in te lossen. De twee Amsterdamse heren brachten ons een verfrissende, gevarieerde en zeer dansbare tech house-set vol eigen werk waar duidelijk niemand stil op kon blijven staan. Zo bewees het duo dat ze niet enkel in de studio magie kunnen creëren. Niet alleen het publiek was zichtbaar onder de indruk, aan de gezichten van de podiumgasten te zien hadden zij ook al wel rustigere maandagnachten beleefd. Het is moeilijk om één hoogtepunt uit de set van Anotr te kiezen, maar onder andere met hun recentste release, Cultural Decline, wisten ze de temperatuur in de concertzaal naar ongekende hoogtes te brengen.


Na 2 uur tech house was het tijd voor wat steviger werk. De Franse DJ/producer Julian Jeweil deed zijn reputatie alle eer aan met een zeer sterke dj-set opgebouwd uit bekendere en onbekendere techno. We hoorden onder andere Matrixxman en Sam Paganini's track 'Desire' passeren, dat sinds zijn release in januari zowat ieder feest op zijn kop wist te zetten.Om iets na vijven begonnen Lebawski & Nelson aan hun tweede shift van de avond, vastberaden om nog wat steviger te gaan dan Julian Jeweil. Tracks zoals Program van Charles Fenckler waren veelbelovend voor wat nog komen zou. Spijtig genoeg duurde het niet lang meer tot de lichten in de Vooruit ons terug op Aarde deden landen. Een afterparty in Decadance, zoals de voorbije keren, had zeker nog gesmaakt bij het publiek. Helaas is die vaste waarde in Gent op zomerverlof en werden we rond kwart na vijf onverbiddelijk op straat gezet. Er zat nog meer in de avond, maar misschien is dat net exemplarisch voor de energie en sfeer die gecreëerd werd in de Vooruit die avond. Wij kropen alvast tevreden in ons bed, vastberaden erin te blijven liggen tot de volgende editie van Moonday!Foto credit: NACHTSCHADUW