Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Moonday Julian Jeweil

14/06/2017 / Victor De Smet

Moonday blaast 2 kaarsjes uit met Julian Jeweil

Twee jaar geleden op een maandagavond in Klub XIII in Gent zag een nieuw concept het levenslicht. Wat begon als iets redelijk klein en puur voor de fun groeide in twee jaar uit tot één van dé feestjes van Gent en omstreken: Moonday. Klub XIII maakte plaats voor de balzaal van de Vooruit en intussen vullen Lebawski en Nelson (Merch&Dise) al de hele concertzaal, waar ook de Kozzmozz-feestjes plaatsvinden. Op de vorige edities strikten ze onder andere al Enrico Sangiuliano, Amelie Lens, Butch en Spartaque.

In april deden ze hun eerste open air in samenwerking met Abstrkt. Toen brachten onder meer Sidney Charles en het Amsterdamse DJ-duo Detroit Swindle al een voorproevertje van de zomer in het recreatiedomein S&R Rozebroeken. Een groot succes zo blijkt, want die samenwerking tussen Abstrkt en Moonday krijgt nu nog een vervolg op de Lokerse Feesten met niemand minder dan Tiga.

Reden genoeg dus om hun tweede verjaardag eens goed te vieren. Daarvoor brengen ze dan ook Julian Jeweil en ANOTR op 3 juli naar de Vooruit. De Franse DJ/Producer Julian Jeweil is sinds zijn EP 'Air Conditionné' in 2007 niet meer uit de Beatport Charts weg te slaan. Begin dit jaar bracht hij op Drumcode de EP 'Rolling' uit. Zo bewijst hij nog maar eens dat zijn stijl zowel minimalistisch als hard kan zijn. Benieuwd of deze klepper onze verwachtingen kan inlossen!Het DJ-duo ANOTR zal voor de tech-house en house op Moonday zorgen. Hun aanstekelijke en dansbare sound werd al snel ontdekt door het legendarische houselabel Defected Records waar ze nu al enkele nummers op uitbrachten. Het jonge Amsterdamse duo wordt getipt als een van de namen om de komende jaren in de gaten te houden, een perfecte naam voor op Moonday dus.Tickets voor Moonday kosten momenteel 14 euro, groepstickets kosten 60 euro voor 5 tickets en zijn hier verkrijgbaar. Gouden tip: wacht niet te lang meer, want vorige edities waren telkens uitverkocht!