Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

09/11/2017 / Victor De Smet

Moonday: Al het succes van 2017 in één nacht

De concertzaal van de Vooruit bijna volledig vullen op een maandagnacht, je moet het maar voor elkaar krijgen. Moonday deed het weer en dat mede dankzij de top performances van twee artiesten wiens 2017, lichtjes uitgedrukt, al een succesvol jaar was.

Moonday Phase 7, de ruimtetrip naar Uranus, werd dus net geen uitverkochte editie. Meer dan 90% van de tickets werden in voorverkoop verkocht en dus werden de balkons van de concertzaal opengesteld voor publiek. Een leuke meerwaarde voor wie even wat meer ademruimte wou of wie van op afstand de indrukwekkende visuals wou bewonderen.

Om 1 uur begon Reinier Zonneveld aan zijn set. De Filth on Acid-labelbaas trakteerde ons op een liveset bestaande uit voornamelijk techno en tech house. Een deel van Reiniers grote succes is zeker te wijten aan zijn aanpak tijdens zijn live performance. Minutenlang gespeel met elementen van verschillende tracks in combinatie met pure live improvisatie is de sleutel tot Reniers succes. Het resultaat? Een coherente set met perfecte overgangen en een enorm opgehitst publiek. Soms waanden we ons mee in een -héél geslaagde- studiosessie. Tracks zoals Hard Gaan en de Pet van Ket knalden stevig door de speakers en werden met luid applaus ontvangen. Ook al zijn vele van Zonnevelds producties geen baanbrekende tracks, ze zijn wel verdomd goed om op te feesten. Op de tonen van Kraftwerks Radioactivity nam Amelie Lens het rond 3 uur over van Zonneveld.
Het tempo ging direct een beetje hoger en de tech house werd achterwege gelaten: tijd voor de overwinningstocht van Lenske. Een kleine twee jaar geleden stond een nog niet zo bekende Amelie Lens op een nog niet zo grootschalige Moonday. In die twee jaar maakte de balzaal plaats voor de concertzaal en de tienduizenden fans van Amelie werden er honderdduizenden. Een simpele vertoning op het podium was al genoeg om het opgezweepte publiek voor zich te winnen. Gedurende 2,5 uur passeerde veel techno en acid, waaronder natuurlijk heel wat eigen producties. Amelie verraste haar fans en verlengde haar set met een halfuur ingezet door In Silence: alles kapot.
Met oudejaarsavond slaan Moonday en Kozzmozz de handen in elkaar voor een nieuw project: NOVA. Dax J, Rebekah, Gary Beck, Nico Morano, Goldfox: het zijn slechts enkele namen op de beloftevolle line-up. Nog geen plannen voor oudejaarsavond? Afzakken naar de Eskimofabriek in Gent is de boodschap!