Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Felix Da Housecat

01/02/2017 / Mathies Wouters

MODFEST 2017: Felix en de revival van de funk

Misschien moeten we voor de verandering eens beginnen met het einde. Goldfox sluit zijn MODFEST af zoals het hoort. Grauzone laat iets voor vijven de veel te dronken lijven (van alle leeftijden trouwens) nog eens helemaal losgaan. Modfest heeft geen grenzen en laat ook elke artiest doen wat hij of zij graag doet. En waar je goed in bent, dat doe je altijd beter!

Voor live muziek moesten we tussen 12 en 1 in de Club zijn. Delv!s lag volledig in de funky trend van de line up en deed het meer dan verdienstelijk. Zoals hij in een interview zelf toegaf, geeft de extra présence van de band dat tikkeltje meer power. Wordt vervolgd, tot op de festivalzomer!

Neusfluithouse en souljazz


Maar dan was het hoogtijd voor de zaal waar er naar geruchten Afrikaanse neusfluithouse en Vietnamese souljazz door de boxen zou swingen. De allnighter met Gewelt en Konna loste alle verwachtingen in. De ene golden oldie na de ander, gevolgd door pikante house en foute classics, zolang het maar extreem dansbaar was.

De meeste dansmoves (inclus dj's Mathijs, Niels en Niels trouwens) waren dan ook echt niet om aan te zien, maar getuigden wel van oprecht genot bij het horen van Don't you want me baby of die vergeten Fleetwood Mac. Als ons geweten niet hysterisch begon te roepen dat er nog wat anders te zien was die nacht, bleven we gaarne de klok rond onze waardigheid verliezen aan drank en dansgedrocht in Studio 45. Niet getreurd voor wie er niet bij was trouwens, want hou nu je eigen discoparty via soundcloud!Vervolgens maakte we een korte bezoekje naar de genrecatalogus van The Whatevers (waar de dansmoves al even zorgwekkend waren als beneden) om daarna de mainroom in te duiken waar headliner Felix Da Housecat op het punt stond zijn set te beginnen. Hij hield duidelijk van het Muziekodrooms podium, want zowel bij voorganger I-F als bij afsluiter Goldfox bleef hij graag wat hangen voor wat grappen en grollen.

Felix Da 'Silver Screen' Housecat


Felix draait al een hele poos mee in de scene en beweert sinds zijn beslissing "sober" door het leven te gaan het plezier in het dj-zijn te hebben teruggevonden. Maar die nieuwe Housecat bleek het moeilijk te hebben om de mainroom helemaal in te palmen. De sfeer was niet helemaal dada en hoe later hoe opvallend minder gepakt de MOD zich gedroeg. Was het niet hetgeen Hasselt verwachtte? Naar onze mening was dit toch een geniale set van de Amerikaan.

Met zonnebril en vier decks is de Felix Da Housecat anno 2017 een energieke verschijning die belachelijk vloeiend zijn set aan mekaar breit. We waren bijna vergeten hoe lekker Silver Screen kan smaken en met stevige electro en scheuten techno waren wij helemaal verkocht. Het leek alsof Felix het allemaal weinig interesseerde wat het publiek ervan dacht, dan amuseerde hij zich wel dubbel zo hard. Zelfs de tijd nemen om een verzoekende gsm aan te nemen kon er vanaf, it was a pleasure Mister Housecat!

Tot slot nog vlug even de trap aflopen naar de hemel der funk om daarna als afsluiter van de nacht ons door de gastheer naar buiten te laten begeleiden. Als de Amerikaan voor hem zich had geamuseerd, dan deed Kristof Claes er nog enkele serieuze scheppen (en cava, eerst in glas daarna in flessen) bovenop. Iedereen speelt graag thuis, maar de vos deed het in stijl.

Wij zijn volgend jaar weer van de partij, 4 zalen funk a.u.b.

☰☰ MODFEST 2017 ☰☰ AFTERMOVIE ☰☰

This was ☰☰ MODFEST 2017 ☰☰ See you next year? Check muziekodroom.be/concerten or facebook.com/muziekodroom/events for upcoming parties and live shows

Posted by Muziekodroom on Monday, January 30, 2017