Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Luke Slater

18/02/2017 / Sophie Daniels

Luke Slater brengt remixserie uit van The Light Years

Al sinds de vroege jaren '90 behoort Luke Slater tot één van de meest invloedrijke Britse technoproducers. Zowel onder zijn eigen naam als onder zijn tientallen aliassen, waarvan Planetary Assault Systems het bekendste is, stond hij in zowat elke club achter de draaitafels.

Het begon allemaal met de release Planetary Funk Vol 1 van Planetary Assault Systems, een EP die overliep van ratelende ritmes, duwende baselines, pompende beats en industriële melodieën. Met regelmaat van de klok verschenen er releases. Techno, electro, house of experimenteel, voor Slater maakt het geen reet uit.

In 2006 startte Slater het label Mote Evolver op waar, naast werk van Luke zelf, ook muziek van onder meer Shifted, Samuli Kemppi en Psyk verscheen. Op dat label komt nu The Light Year Reworks uit. Luke Slater bracht in de jaren 90′ onder de naam Planetary Assault Systems een serie beruchte singles uit. Daarvan worden er nu een deel geremastered en voorgeschoteld aan een nieuw publiek. En terecht, want Slaters muziek is tijdloos en essentieel. Hijzelf neemt drie nummers onder handen, de rest is weggelegd voor artiesten zoals Marcel Fengler, Function, Psyk, Octave One en Slam.Function 4 komt van de Coad Warrior EP uitgebracht op Peacefrog Records in 2000, een nummer dat in die tijd weinig tot geen aandacht kreeg. In 2011 liet hij Function 4 remixen door Lucy, Marcel Dettmann, Chris Liebing en Shifted en zo werden Function 4 Remixes Episode 1 & 2 instant technohits.

Op The Light Year Reworks neemt Luke nu zelf eens het nummer onder handen. Van Slater zijn we gewoon dat hij stevige pompende techno brengt, overladen met hoeveelheid aan percussie. Maar voor deze rework gaat hij helemaal anders te werk. Hij maakt er een bass booming technoschijf van die zich diep in je brein nestelt. Een funky baseline en een monotoom geluid dat geregeld overstuur geraakt, spelen hier de hoofdrol. Subtiel wordt er gespeeld met hi-hats tot de break erin valt. Een break die lang aanhoudt en langzaam en zorgvuldig alles terug opbouwt tot plots de beat er weer inknalt. Fantastisch stukje muziek.

Tot nu toe konden we nog maar één nummer strikken, de rest verschijnt op 10 maart.

Tracklist


01. Twelve (Marcel Fengler Rework)
02. Diesel Drudge (Function Rework)
03. Surface Noise (P.A.S. Live Rework)
04. Twelve (Psyk Rework)
05. Booster (Octave One Rework)
06. Function 6 (KSP Rework)
07. Surface Noise (Lucy Rework)
08. Raid (Steve Bicknell Rework)
09. Tap Dance (P.A.S. Live Rework)
10. Temporary Suspension (Slam Rework)
11. Whistle Viper (P.A.S. Live Rework)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête