Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dekmantel 2017

23/01/2017 / Sophie Daniels

De line-up van Dekmantel is pure waanzin

Ab-nor-maal. Dat waren de eerste drie lettergrepen die in ons opkwamen toen we de lijst namen zagen die dit jaar weer op het Dekmantel Festival aantreden. Ieder jaar opnieuw verrassen ze ons weer met dé meest doordachte acts, waanzinnige back to backs en een UFO-zaal affiche waar je altijd al van gedroomd hebt.

Op woensdag komt de Amerikaanse componist Steve Reich samen met het Den Haagse collectief Slagwerk naar het Muziekgebouw aan 't IJ voor een unieke minimal music performance. Dit is een speciale vorm van klassieke muziek waar de nadruk ligt op het repetitieve en het tempo. Iets waar het ambient genre ook op geteerd heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=E_jwv2QMtAo

Op donderdag start het feest vanaf 16 uur. Artiesten als Monolake, Fatima Yamaha, Nathan Fake, Andy Stott en Optimo staan allen verspreid over vier verschillende locaties. EYE is zoals elk jaar de uitvalsbasis voor interessante workshops en presentaties van artiesten uit het vak.

Na deze tweedaagse is het tijd voor het echte werk. Drie volle dagen, van 12u tot 23u, vol met de meest innovatieve acts die je je kan inbeelden. Op vrijdag komt Robert Hood af voor een hybrid set, draaien Jeff Mills en Tony Allen live zij aan zij en sluit Rødhåd de UFO stage af.

https://www.youtube.com/watch?v=M26OTacK-0Q

Zaterdag vormen Zadig, Voiski, Antigone en Birth Of Frequency een kwartet onder de naam Unforeseen Alliance, neemt Marcel Dettmann plaats in de heilige Selectors Stage en breken Peter Van Hoesen en Donato Dozzy de UFO zaal af.

Op de laatste dag kan alles nog eens losgegooid worden op Karenn, een live show van de British Murder Boys en een duo optreden van Ancient Methods & Vatican ShadowTickets zijn vanaf 17 februari te koop.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête