Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Pfert x Lido

23/04/2017 / Raisa Moureau

Lido x Pfert: groteske techno in Leuven (15/04)

Vorige zaterdag was er The Gods Planet vs Affin showcase georganiseerd door Pfert events in de Lido in Leuven. We waren enorm aangesproken door de indrukwekkende line-up en een beetje nieuwsgierig naar de locatie. Tijd en reden om dus een kijkje te gaan nemen.

Het team achter Pfert heeft zich na een paar edities goed genesteld in de Leuvense technoscene. In februari haalden ze Deepbass en Geïnst nog binnen, Joachim Spieth, The Gods Planet en Arnaud Le Texier waren deze keer aan de beurt.

Bij aankomst om iets voor twaalf passeerden we via een lange gang een vestiaire waar vest en zak voor een habbekrats veilig voor je in bewaring werden genomen. Terwijl eerste technoklanken steeds duidelijker en meer aanwezig werden, wakkerde onze zin in een goed feestje steeds verder aan. Een afdaling van een 10-tal treden bracht ons naar de zaal waar ondertussen Joachim Spieth aan zijn set begon. De Duitste producer en labelbaas van Affin brak een aantal jaren geleden door op het Kompakt label met Abi '99 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de huidige scene.

Afbeelding


Wanneer ons acclimatisatieproces na enkele minuutjes was afgerond, richtten we onze focus op het podium. Een grote dj-booth vulde het merendeel hiervan en links en rechts blies een proper geluidssysteem heerlijk hypnotiserende dan weer opzwepende klanken rond je oren. Het geluid was dan niet wereldschokkend goed, maar zeker en vast in orde en voldoende volumineus om in de juiste stemming te raken.

Spieth startte matig maar ontbolsterde daarna helemaal en nam de hele zaal op sleeptouw met zijn weerspannige beats en overheerlijke platenkeuze.

Nadien ging het tempo wat meer de hoogte in met The Gods Planet, een duo bestaande uit de Italiaanse formatie Claudio PRC & Ness. Wanneer ze als schijnbaar onuitputtelijke tandem de draaitafels overnamen, ging de energie gelijk de hoogte in en dat straalden ze ook uit naar het publiek toe. Arnaud Le Texier was daarna aan zet, maar wegens te afgepeigerde benen ging wij huiswaarts.

Bericht aan Pfert: Dank voor een avond met zo’n strakke line-up. Doe vooral zo voort en zet met gelegenheden als deze Leuven gerust verder op de kaart.