Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Richie Hawtin

29/12/2017 / Fay Haelterman

De leukste NYE-feestjes: zet 2018 goed in

Uitgaan op oudejaarsavond: het is overrated. Elk jaar opnieuw wordt een bende boeren uit de provincie losgelaten in de stad, sta je zelf te zwalpen op een paar doorzopen benen en wil je rond een uur of drie eigenlijk gewoon naar huis.

Met die vooruitzichten zou het makkelijk moeten zijn om dit jaar niets te plannen en je gewoon vol te stoppen met hapjes en cava… als die dekselse nieuwjaarsfeestjes toch niet met zo’n heerlijke line-up zouden komen aandraven.

Nova (Eskimo, Gent)


Stampende boeren zal je hier waarschijnlijk niet vinden, maar gewoon stampen kan je er des te meer. Met Dax J, Rebekah, I Hate Models en meer kan je in de Hydrogen Room maniakaal dansen tot ‘s ochtends. In de Carbon Room zwaait techno ook nog steeds de plak, bijvoorbeeld met Gary Beck en Secret Cinema, maar krijg je waarschijnlijk net iets minder het gevoel dat je oren eruit geknald worden - niemand begint 2018 graag met tinnitus. Koop gauw je ticket en geniet van deze samenwerking tussen Kozzmozz en Moonday.

Event

Kompass New Year’s Rave - 3 Days (Kompass Klub, Gent)


Berghain startte de traditie met het schaamteloze misbruik van een nieuw jaar als excuus om drie dagen lang te feesten. De Kompass wilde daar niet in achterblijven. Vorig jaar ging het nieuwjaarsfeest al lekker door tot ‘s middags, maar dit jaar kan je er van 30 december tot 2 januari dansen. Op zaterdag met onder meer Richie Hawtin, Blawan en Erol Alkan, op zondag met Mind Against, Luke Slater en Lucy en maandag wordt afgerond met Tobi Neumann en een heleboel Kompass-residents. Stevig.

Event

Fcknye (Paleis 12, Brussel)


De naam is tenenkrommend, de line-up is dat gelukkig niet. Zin om Amelie Lens nog eens mee te pikken voor ze naar Zuid-Amerika vertrekt? Dit is je kans. De bonte verzameling aan artiesten is typisch Brussels, met Bruxelles Arrive als hoogtepunt. Als je door de genres heenkijkt, zie je gelukkig dat de techno niet vergeten is: zo kan je onder meer Sam Paganini hier ook aan het werk zien. De moeite, toch als zijn set enigszins lijkt op zijn passage tijdens Curio.

Event

Deep In House (Horta, Brussel)


Twee ruimtes, 12 uur lang muziek en dat op één van de mooiste locaties die ons land te bieden heeft. De Horta is namelijk een 2000 vierkante meter grote verlaten galerij verstopt in het Centraal Station van Brussel. Henning Baer komt af van Berlijn, LNS vanuit Canada.

Event


Claydrum NYE (Complex, Maastricht)


Wil je het wat verder gaan zoeken bij de ingang van het nieuwe jaar? Zak dan af naar onze Noorderburen. Zij nodigen op hun beurt onze Belgische Amelie Lens uit, die steun krijgt van Dax J en Dubiosity.

Event

AFTR NYE (Kasteel van Hoen, Geetbets)


Feesten op een unieke locatie in een godvergeten dorp? Dat kan op Aftr. Tussen het groen en de kilometerslange velden, kan je je benen losgooien op de beats van onder andere Marco Bailey, Cellini, Tahko en Linear Straight.

Event

DeepHeat (Bazaar, Brussel)


Als iedereen zijn nest inkruipt, begint het feestje pas op DeepHeat. Ze gaan op 1 januari om 10 uur 's morgens van start en eindigen die avond om 23u59. Een afterparty op U tegen te zeggen, met artiesten als Marla SingerEXAL en A. Brehme op de rol.

Event