Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Ken Ishii

06/06/2016 / Sophie Daniels

Ken Ishii doet Ampere daveren

Een broeierige zaterdagavond in Antwerpen. Hét lichtpunt in een week gevuld met opperste tristesse op weergebied. Vanavond maakt immers niemand minder dan Ken Ishii zijn opwachting in Ampere, de club die met de vaart van een sneltrein is uitgegroeid tot de techno hotspot van ‘t stad. De kleine Japanner is een zoveelste grootheid die hier in korte tijd zijn revue maakt en een plaatsje inneemt tussen klinkende namen als Sven Väth, Âme en Oxia.

Als één van de coryfeeën moet hij trouwens niet onder doen voor een van hen. Met zijn hit Extra bracht hij techno immers al in de jaren 90 naar het grote publiek en sindsdien is hij als producer, maar vooral als dj een vaste waarde in het underground circuit.Rond middernacht maken we onze entree. De club kan duidelijk nog wat vulling gebruiken maar dit is naar verluid niet abnormaal. Wel jammer daarentegen, gezien residents Laurens & Hemer het perfecte voorspel bieden als opwarming voor de dj uit het verre oosten. Hun back to back sessie laat ons genieten een vloeiende mix van techno, aangevuld met progressieve invloeden. Onder impuls van hun sound kabbelt de club stilaan vol en is het in geen tijd twee uur, het ogenblik dat de headliner van de avond plaats neemt achter de draaitafels.

Wie gekomen is om een setje te horen in de stijl van Ishiis eigen releases is er al snel aan voor de moeite. Voor ons is dit geen verrassing, we kennen hem immers als een dj die gaat voor opzwepende techno met veel tribal en industriële invloeden en als kers op de taart, steevast een diepe, snoeiharde kickdrum. De verwachtingen worden volledig ingelost want al gauw vliegen de pompende bassen ons om de oren. Het is duidelijk dat de betonnen omgeving mijnheer Ishii inspireert tot een industriële technoset waarmee hij de gewelven onder het Antwerpse centraal station danig op de proef wil stellen. Het enthousiasme van het publiek gaat synchroon met de beatcounter de hoogte in, de volgende drie uur zijn bijgevolg in een flits gepasseerd.Moe maar voldaan houden we het aan het einde van de set dan ook voor bekeken. Ken Ishii leverde weer een prachtige prestatie die volledig in synergie was met het industriële kader. Wij kijken vol verwachting uit naar zijn volgende passage in onze contreien. De volgende afspraak met Club Ampere is dan weer op 11 juni. Die avond presenteren ze ons de Roemeen Priku, die de line-up deelt met Veebo, Calvache, Delbaen en Pirrès, een resem talent van eigen bodem.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête