Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
John Mood

10/10/2023 / Evelyne Vanherf

Matendraaiers nodigt John Mood uit voor zijn eerste draaisessie op Belgische bodem

Wij spraken met John Mood over zijn zomer, samenwerkingen en natuurlijk muziek!

Komende vrijdag belooft het Gentse collectief Matendraaiers opnieuw een geweldige avond in de Chinastraat te verzorgen. De insteek voor het event op vrijdag is Happy Trance vibes en laat John Mood daar de perfecte aanvulling voor zijn. 

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de artiest John Mood, is vrijdag dé perfecte gelegenheid om kennis te maken met dit veelbelovende talent! Hij is een producer en dj, geboren en getogen in Nederland en met meer dan 10 jaar ervaring in de muziekwereld heeft hij een indrukwekkende catalogus opgebouwd. Met releases op labels als Sindex, Coalition, Gem Records, Dynamic Reflection en Siena blijft hij zijn geluid voortdurend ontwikkelen. Dit resulteerde over een lange periode in een mix van speelse Eurodance, Trance, Techno & House die de dansvloerliefhebbers in beweging brengt.

John Mood
©

John Mood

Muziek is een gevoel en als je het goed kan vinden met wie je samenwerkt dan kunnen er alleen maar mooie dingen gecreëerd worden.

John Mood

Wij spraken met John Mood over zijn zomer, samenwerkingen en natuurlijk muziek!

Hoe is de interesse voor muziek ontstaan?

De interesse voor muziek heb ik geërfd van mijn vader. Er stond altijd muziek aan in huis. Het ene moment hoorde ik The Beatles en het andere moment hoorde ik Django Reinhardt. Het ging alle kanten op en wekte uiteindelijk mijn interesse voor muziek op.

Welke genre van muziek draai je het liefst achter de draaitafel?

Ik draai het liefst soft, sexy en diep. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik hou niet van knalmuziek. Voor mij ligt de uitdaging in het meenemen van mensen op een reis zonder voor de makkelijke weg te kiezen. Tegelijkertijd draai je natuurlijk ook voor het publiek, dus als DJ is het de kunst om muziek te draaien die jou aanspreekt en vet is en muziek die de mensen graag willen horen. 

Eerste keer draaien in België, benieuwd naar het verschil tussen het Nederlandse en Belgische publiek? 

Mijn boeker vroeg of ik interesse had om in Gent te draaien. Aangezien ik nog niet in België heb gestaan was mijn antwoord natuurlijk 'ja'! Dit zal dus de eerste keer zijn dat ik in België draai. Ik zal er snel genoeg achter komen wat het verschil is tussen het Nederlandse en Belgische publiek! (Lacht)

Hoe was je zomer? Welke events zijn je vooral bijgebleven?

Mijn zomer was redelijk rustig, maar ik mocht toch nog Strafwerk Amsterdam en Onder de Radar Enschede meepakken. Onder de Radar festival is toch wel het event dat mij het meest is bijgebleven aangezien het eerste grote festival was waar ik mocht staan. Ik stond als tweede op de line up dus dacht dat het redelijk rustig zou zijn, maar tot mijn verbazing stond het helemaal vol! Op dezelfde stage sloot horsegiirL af en ze draaide ook nog eens mijn track DO IT. Het was een gekkenhuis!

Je bent zelf ook producer en hebt al een paar collabs op jouw naam staan. Wat is voor jou belangrijk bij een samenwerking met een andere artiest?

Ik vind het belangrijk dat onze muziek overeenkomt zodat het niet te random zal klinken. Tegelijkertijd is het wel een uitdaging om met iemand samen te werken met een andere sound en dan probeer je een middenweg te vinden. Ook niet onbelangrijk is dat je wel een bepaalde klik moet hebben met diegene want anders word het überhaupt een moeilijke samenwerking. Muziek is een gevoel en als je het goed kan vinden met wie je samenwerkt dan kunnen er alleen maar mooie dingen gecreëerd worden.

Heb je een eigen track waarvan je zegt 'dit heeft voor mij een diepere betekenis'?

Dat zal dan God is a woman zijn. Door dat nummer kreeg ik meer naamsbekendheid en werd ik gevraagd om voor Dachsbau te draaien tijdens Bonanza festival in Seefeld (Oostenrijk). Dit was mijn eerste internationale boeking en mede hierdoor heeft het wel een speciale plek gekregen voor mij.

Je werkt samen met het label Stuetzpunkt-berlin, hoe ben je met hun in contact gekomen?

Ik kwam met hun in contact tijdens de eerste DJ HEARTSTRING presents Teenage Dreams. Ik zag de aankondiging voorbij komen op Instagram en dacht let’s go. Daar stond ik dan voor het eerst in Berlijn! Aangekomen op het event had Jonaz (1/2 HEARTSTRING) mij voorgesteld aan Bilal (mijn boeker) en de rest is geschiedenis.

Een samenwerking was dan een logisch gevolg ....

Het voelde goed om met hun in zee te gaan. Ik was de eerste artiest die ze wilden tekenen en daardoor voelde het meer persoonlijk. Je bent niet één van de zovelen. Inmiddels hebben ze de ook groovemaster DJ Swisherman erbij gehaald, hou hem zeker in de gaten!

DON'T BE MOODY SHAKE YOUR BOOTY - is dit jouw levensmotto? Ik hoorde dat je een dj bent die altijd met een big smile achter de draaitafel staat ...

Haha ik zocht naar een kort maar krachtige bio voor mijn Resident Advisor, maar inmiddels is het wel een motto die ik wil overbrengen op de dansvloer. Ik hoop dat ze in Gent ook klaar zijn om hun kont te schudden! (Lacht)

Ben ik zeker van! Wat is jouw happy place?

Er zijn veel dingen die mij gelukkig kunnen maken. De eerste bak koffie in de ochtend, games spelen, films/series kijken en samen zijn met familie en vrienden. Geluk zit in de kleine dingen! Al moet ik zeggen dat verre reizen maken mij ook wel gelukkig maakt. 

Wat staat er dit jaar nog op de planning?

Binnenkort maak ik mijn debuut in Glasgow (Schotland) en Parijs (Frankrijk). Dat zijn 2 gigs waar ik erg naar uitkijk. Altijd spannend als je in een stad draait waar je nog nooit bent geweest. Wie weet wat 2024 gaat brengen!

_______________________________________________________________________________________________

Tickets

Deze vrijdag kan je John Mood aan het werk zien in de Chinastraat. Voor een ticket betaal je 8,5 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa! 

Tickets - Matendraaiers w/ John Mood

Tickets
Kopfoto: ©

John Mood

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête