Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Solid

18/09/2023 / Evelyne Vanherf

Maak kennis met het nieuwe Brusselse collectief SOLID

We spraken af met Lensey en Camille, twee oprichters van het collectief, voor een drankje aan de leukste Kiosk van Brussel.

Wij spraken af met Lensey & Camille, de oprichters van het nieuwe Brusselse collectief Solid, aan de leukste kiosk van Brussel KIOSK RADIO. Binnen zitten was geen optie, met de 30 graden die het buiten was, waren wij maar al te blij dat we konden afspreken in de schaduw van het leuke Parc Royal en nog even konden genieten van deze zomerse temperaturen. Deze twee lieve dames stolen meteen mijn hart met hun warme ontvangst, en namen mij al snel mee in hun avontuur van Solid. Waar staat Solid voor, hoe is dit tot stand gekomen maar vooral wie zijn de twee dames achter Solid. 

Camille en Lensey
©

Camille en Lensey

Lensey & Camille, vertel mij wat meer over jullie collectief Solid ... 

Lensey: Solid bestaat nog niet zo lang ... Ik ben Solid op mezelf gestart in februari. Het is een collectief dat inzet op vooral opkomende (vrouwelijke) dj's om hen de eerlijke kans te bieden om zich van hun beste kant te tonen in een grootstedelijke context. Al snel merkte ik op dat ik wel wat hulp kon gebruiken, zeker met de administratie, boekhouding, en dan was Camille daar. (Lacht)

Camille: Ik werk meer achter de schermen. Lensey zorgt voor de boekingen, de locatie ... 

Een perfecte aanvulling voor elkaar ...

Lensey: Zeker, wij houden elkaar goed in balans. 

Hoe ben je eigenlijk op het idee gekomen om te starten met Solid? 

Lensey: Ik heb SOLID opgestart omdat ik werd geweigerd in een ander (mannelijk) techno collectief en ik al lang een passie had voor het organiseren van feesten dit in combinatie met de funky techno vibe. Nu is ons team voornamelijk bestaande uit jonge vrouwen rond de 26 jaar, met de kleine mannelijke hulp natuurlijk.

Camille: Door de steun van A Fonds kan ons eerste event doorgaan op 23 september in de Recyclart Brussel. Uniting Dance and Love in Brussel, daar staan wij voor!

Vertel ons wat meer over jullie eerste event ...

Lensey: Met Solid willen we ons vooral richten op de groovy fusie van funky, electro, dance, trance en technobeats. We streven ernaar om opkomende (vrouwelijke) dj's in de technoscene te laten zien en te empoweren. 

Camille: We willen voor opwinding zorgen, zowel op als naast het podium. Dit kan je ook zien aan onze lineup met: EMILIJA, DROOMWOLKJE, TRILLOSTA en ALIS.

Wat is het doel van Solid? 

Lensey: Het collectief is opgericht door een team van jonge en gepassioneerde individuen met een gemeenschappelijk doel: zichzelf vestigen als een pijler in het nachtleven van Brussel. Met een onwrikbare toewijding aan uitmuntendheid zijn wij als team vastbesloten om een evenement te creëren dat een onuitwisbare stempel zal drukken op de lokale muziekscene.

Camille: We geloven ook in het koesteren van een gevoel van eenheid en samenhorigheid, waar iedereen wordt omarmd als deel van onze muzikale familie. Vanaf het moment dat je voet op de dansvloer zet, word je meegesleept door de energie en de levendige sfeer. 

Lensey: Los te gaan op de muziek, te grooven op de beats en jezelf te verliezen in de euforie van het dansen met gelijkgestemde individuen.

Camille: Verwacht je aan een eclectische mix van getalenteerde DJ's, zowel gevestigde als opkomende, die je meenemen op een reis door een sonisch wonderland. We zijn er trots op dat we een platform bieden voor aspirant vrouwelijke DJ's, hen de erkenning geven die ze verdienen en hun bijdragen aan de elektronische wereld vieren.

Waarom de locatie Recyclart? 

Lensey: Er is een groot aanbod in Brussel maar met Solid willen we het zo laagdrempelig mogelijk houden qua prijs. Je betaalt al snel 25 euro voor 1 ticket en dit is niet altijd voor iedereen gemakkelijk om wekelijks te betalen. Ook is het uitgaansleven in Brussel steeds meer gecontroleerd. Met Solid moet iedereen zich thuis en vooral welkom voelen.

Camille: Daarom kozen we ook voor Recyclart. Onze eerste ontmoeting voelde meteen goed en er was een klik tussen beide partijen, Recyclart luisterde ook echt naar ons idee en wou van SOLID samen een grote hit maken! 

Wat is voor jullie belangrijk bij het boeken van artiesten? 

Lensey: Een artiest moet allereerst zelfzeker achter zijn draaitafel staan en vooral een natuurlijke aura over zich meedragen. Een sfeermaker die zijn/haar publiek wilt meetrekken in het dj verhaal dat hij/zij die avond wilt vertellen. 

Dit zal jullie eerste event zijn van Solid, hoe kijken jullie hiernaar uit? Is er gezonde stress? 

Camille: We zijn super enthousiast en kijken vooral uit naar de ontmoeting met het publiek en de dj's die SOLID een eerste leven in willen blazen en een kans willen geven. 

Lensey: Er komt veel bij kijken, maar ons team bestaat ook achter de schermen uit opkomend talent. Onze affiche hebben we bijvoorbeeld te danken aan Lena Detremmerie, en we krijgen ook de hulp van een ander collectief genaamd 'Nachtschade', die achter ons idee staan en ons opvolgen. 

Tot slot ... Wat zijn de moeilijkheden die komen kijken bij zo'n event?

Lensey: Managers die startende projecten geen kans geven. Ik heb verschillende agencies gecontacteerd en meerdere keren werden we gewoon naar de deur gewezen omdat we nog geen beeldmateriaal of eerdere ervaring hadden. 

Camille: Je moet in feite al naambekendheid hebben om een agency te overtuigen om een dj naar ons toe te trekken. Gelukkig zijn er andere agencies die wel een kans bieden aan opkomende projecten.

Ik wens jullie alvast veel succes met jullie collectief en eerste event nu zaterdag!

Tickets

Wie benieuwd is naar het eerste event van Solid moet zaterdag in de Recyclart zijn te Brussel. Tickets gaan de deur uit voor 11,14 euro. Wacht niet te lang wat de tickets vliegen de deur uit! 

Tickets - SOLID W/ EMILIJA, DROOMWOLKJE B2B TRILLOSTA, ALIS. X RECYCLART

Tickets
Kopfoto: ©

Solid

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête