Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
De Sluwe Vos

03/08/2017 / Raisa Moureau

#INTERVIEW: De Sluwe Vos

Wie is De Sluwe Vos? Robert Vosmeijer, zoals hij echt heet, is één van de snelst groeiende namen in de Nederlandse en Belgische dancescene. Hij groeide op in Deventer en baande zijn weg naar het Amsterdamse nachtleven door house en techno te mengen tot een explosief eigen goedje. Naar aanleiding van Cirque Magique stelden we enkele vragen aan onze goede Noorderbuur.

WH - De Sluwe Vos, een alias dat je niet elke dag tegenkomt. Heeft je artiestennaam een onderliggende betekenis of achtergrondverhaal?

DSV - Mijn achternaam is Vosmeijer en toen ik destijds op zoek was naar een artiestennaam wou ik iets dat bleef hangen en niet al te serieus werd genomen. Ik wil graag dat mensen op de dansvloer een leuke tijd hebben. Als ik ze al kan laten glimlachen bij het zien van mijn naam is dat mooi meegenomen.

WH - Op welke leeftijd ben je begonnen met muziek maken of dj’en?

DSV - Ik begon met draaien toen ik 12-13 jaar was. Ik had een drive-in show waarmee ik op allerlei verjaardagen en bruiloften draaide. Het stelde natuurlijk allemaal niet veel voor. Maar ik hield zo ongelooflijk veel van muziek dat dat mijn manier was om er iets mee te doen. Later toen ik in contact kwam met Fruity Loops begon het echt uit de hand te lopen haha.

WH - Via welke weg ben je actief geworden in de wereld van elektronische muziek?

DSV - Via een cd van mijn leerkracht Nederlands. Daar stond de track Domino van Oxia op. Het sprak me gelijk zo ontzettend aan dat ik er meer over moest weten.


WH - Je hebt een samenwerking met Sticks op poten gezet. Qua Nederland op de kaart zetten kan dat wel tellen. Hoe heb je die samenwerking ervaren?

DSV - Ik zat destijds op de Herman Brood Academie in Utrecht. Sticks gaf daar les en zo zijn we in contact gekomen. Het was pas toen mijn mentor voorstelde dat we een keer samen moesten werken dat het idee vorm kreeg. De samenwerking was heel tof. De manier waarop Sticks schrijft en opneemt heeft me heel erg geïnspireerd. Over het algemeen ging het proces heel snel en had ik de vocals er in één avond op staan. Het mixwerk duurde een paar weken. En ik heb nogal wat moeite/twijfels gehad over de drop.

WH - Vanaf je (geweldige) Kontra-releases was je plots niet meer weg te denken van clubs en elektronische festivals. Hoe heb je die productie ervaren als muzikant?

DSV - Heel inspirerend. Het is onwijs tof om met zoveel getalenteerde muzikanten samen te werken en te zien dat alle neuzen één kant op staan. Het was een hele mooie tijd, één van mijn meest creatieve ook.

WH - Zijn er nog artiesten waar je zeker eens mee zou willen samenwerken? 

DSV - Justin Vernon. Ik kan niet zo snel een producer/muzikant opnoemen waar ik op dit moment meer bewondering voor heb.

WH - Wat is je favoriete club in Nederland? Waarom juist die?

DSV - De nieuwe club Shelter in Amsterdam. Het beste geluid dat ik ooit in een club heb gehoord. Het is onvoorstelbaar. En hun programmering is on point. Een niet zeiken maar dansen club, waar je echt de ruimte hebt om je ding te doen. Ik voel me daar ontzettend op mijn gemak.

WH - Je hebt dit weekend het Belgische festival Cirque Magique voor de boeg. Wat verwacht je ervan?

DSV - Ik hou van België, echt heel erg! Ik heb tot nu toe nog niet zo heel veel festivals in België gedaan naast Pukkelpop, maar degene waar ik heb gedraaid zijn tot nu toe memorabel dus ik heb er erg veel zin in!

WH - Wat mag het publiek van jou verwachten zaterdag?

DSV - één groot dansfestijn.

WH - Welke plaat ga je zaterdag opgooien om de dansvloer in brand te steken?

DSV - Oeeeeh lastige! Ik plan nooit zo ver vooruit maar als ik iets moet zeggen: Mainx - 88 to piano.


WH - Sinds je carrière zo’n vaart heeft genomen, heb je op veel festivals gespeeld in binnen-en buitenland. Zijn er dan bepaalde dingen die sowieso op je rider vermeld staan?

DSV - Niet zulke hele gekke dingen volgens mij. Een fles blacklabel en wat biertjes. Ik wil er eigenlijk een kraslot op zetten. Zou mooi zijn als ik dan een paar euro win en een rondje kan geven aan het publiek daarvan.

WH - Last but not least, mogen de fans binnenkort nieuw muzikaal materiaal van je verwachten?

DSV - Absoluut! Er zitten veel mooie dingen in de pijpleiding. Waaronder een EP op mijn eigen label Patron.

Merci Sluwe en tot zaterdag!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête