Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
AFTR16

29/12/2016 / Sophie Daniels

Ga het nieuwe jaar in op AFTR16

Aftr zorgt dit jaar voor de derde keer op rij voor een feestje in het magische Kasteel Van Hoen. Er wordt wederom uitgepakt met een nacht tjokvol artiesten. Aan de ene kant is het beuken met de duistere techno van Redhead en J. Køps, aan de andere kant is er ruimte voor wat meer melodie met Catz 'n Dogz en Flapjackers.

Na een uitverkochte editie vorig jaar, werd er dit jaar ingezet op het vergroten van de dansbare ruimte. Weer zullen Aftr en Floorfiller zelf een zaal bemannen, de derde zaal wordt de Talent Room. Op de roster staan heel wat lokale helden tussen verborgen talenten en anciens van weleer.

In de eerste room, die waar Aftrwhat Records bij de plak zwaait, staat Catz 'n Dogz als headliner geboekt. Vision Machine en Natasja staan zij aan zij, net als Kagge en Bowen. J. Køps, Rich Kid On LSD, Luytenant en Mendoza vervoegen de rangen. De tweede zaal wordt ingenomen door het FloorFiller collectief. Op de bühne: Flapjackers, Joyhauser, Decoy -vroeger bekend als Nick Vallon- en Vertier. Selem en Miss Shene spelen een back to back set.De Talent Room wordt gevuld door talent van eigen bodem. Zo komen Redhead en Niobeat langs voor een drammende techno set. Zij worden bijgestaan door de jonkies van deze generatie: Kleber, Beau Demeyer, Effix en Jarpi b2b Conflate. WUTZ, die ook in de Talent Room geboekt staat en zich binnenkort ook tot de Aftr-familie mag rekenen, is er eentje om zeker niet zomaar voorbij te laten gaan. Hij bracht laatst nog zijn Nobody EP uit op Eclipse Recordings, het label van Gene Karz. Naast hun Nieuwjaarseditie, blijven de mannen van Aftr niet bij de pakken zitten. De plannen voor 2017 zijn al zo goed als rond en er komt zelf nog een nieuw label aan, waarbij de aandacht meer naar de techno zal uitgaan. Voor hun jaarlijks festival liggen al wat artiesten vast en we kunnen ook al bekend maken dat er heel wat nieuwe hosting partners op de planning staan. In een paar jaar tijd is Aftr uitgegroeid tot een van ’s lands sterkste technoconcepten. Knap werk.

Foto credits: Jelle Dreesen