Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
AFTR16

13/01/2017 / Raisa Moureau

#THROWBACK: dj's van AFTR16 kiezen hun favoriete track

Als er één feest was dat 2017 op de juiste toon heeft ingezet, dan is het wel AFTR16. Deze editie was opnieuw SOLD OUT en zorgde voor blije gezichten, hete dansmoves, dikke techno en andere magische taferelen in het Kasteel van Hoen. Maar hoe hebben de artiesten die nacht eigenlijk zelf beleefd? Wij vroegen hen naar hun favoriete plaat die ze die avond opgooiden!

Decoy

"Er zit een heerlijke, smerige techno sound in deze track. Tribal bass & synth werken perfect samen om de dansvloer helemaal los te laten gaan. De synth blijft eigenlijk heel de track meelopen om compleet los te gaan na de break, de techno klinkende beat die daarop volgt doet het hem voor mij om de track compleet te maken. Het is stevig, het is vuil, en het is eigenlijk tech house met een techno jasje rond."

Vertier

"Eerst had ik m'n twijfels over de plaat. Deze is vrij duister is en ik zag alleen maar lachende gezichten in het publiek.
Maar op een stevige plaat kan natuurlijk ook stevig gefeest worden. Publiek reageerde er goed op!"

Joyhauser

"Always Could Be Bad van Maae uitgebracht op Unrilis. Toch wel één van onze lievelingslabels de laatste tijd. Het typeert echt waar we op focussen het laatste jaar, ook in onze producties. Vandaar melodische - melancholische track. Full support voor Maae!"

J. Køps

"Mag ik er alstublieft twee nemen? Ik kan echt niet kiezen! De eerste is van Marla Singer, één van mijn favoriete artiesten. Vorig jaar heb ik deze track zot gedraaid. 't Is dan ook echt gewoon een bom! Je kunt 'm zelfs gratis downloaden op zijn soundcloud!"

"De tweede track is eentje van Charles Fenckler. Ik ontdekte hem vorig jaar met zijn Stellar Acid - een piekmoment in mijn set op AFTR16!"

Steve Redhead

"Mijn favoriete plaat is zonder enige twijfel Michel Lauriola met Skimming The Fog op Affekt Recordings. Duister, een catchy melodietje en een kick om elke speaker op te blazen - zalig! Toen ik deze opgooide tijdens AFTR16 ging iedereen helemaal los. Die jongen is echt goed bezig. Zijn laatste releases zijn allemaal top en hij wordt door alle groten gespeeld. Recent stond hij nog in de playlist van Rebekah en Chris Liebing."

Beau Demeyer

"Het was super moeilijk om er één favoriet uit te kiezen maar het is Sian - Axiomatic (original mix) geworden. Waarom? Deze plaat is gewoon een knaller eerste klas en de acid bass die erin voorkomt geeft voor mij net dat tikkeltje extra."

Niobeat

"Ik vind de opbouw in het nummer heel goed. Het begint heel rustig en eenvoudig, een beetje zweverig met spacy geluidjes. Dan komt er stilletjes aan een melodie die je helemaal mee neemt naar een andere wereld. Het ritme past er ook perfect bij. Ik hou van de simpele beat in combinatie met een trippy sound. Tijdens de break ben je ook helemaal mee met deze sound waar dan nog wat coole effecten opzitten en nog wat andere gekke geluidjes doorkomen. Dan begin je echt te zweven, je hart gaat sneller kloppen, de sound vertraagt en dan komt de beat op het perfect moment terug met een snelle sound en krijg je kippenvel en een grote smile op je gezicht!"

Wutz

"Deze track doet me denken aan de techno tracks vanuit de jaren 90.  Een krachtige kick gecombineerd met goeie chords, wat voor een sublieme track zorgt. Zelf ben ik een grote fan van Alignment. Hij maakt keer op keer een knaller van formaat!"

 

Natasja

"Ik kies er eentje van David Att. In deze track zit een beetje een acid sound, ik hou er wel van als artiesten dat combineren met techno. Ik speelde deze op AFTR16 omdat ik heel hard van David Att's stijl hou. Ja, ik ben een zeer harde fan!"

Vision Machine

"Ceci n'est pas Belge is de splinternieuwe track van The Subs & Partyharders. 6 jaar geleden hebben wij (onder mijn alias The Oddword) een remix gemaakt voor het nummer The Pope Of Dope. Ik heb nog regelmatig contact met de mannen. Ze stuurden me deze klepper door net voor nieuwjaar. 't Is weer een specialleke. Toen ik hem hoorde dacht ik: ja deze moet ik er zeker tussensteken op AFTR16. Als kers op de taart kan je de track gratis downloaden via hun soundcloud."

Kopfoto: © KEMIZZ