Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

23/07/2016 / Sophie Daniels

Fuse-Off: Zware beats in de stoomcabine (20/07)

Dat Fuse alles mee heeft om van dit evenement een knaller van formaat te maken, is al duidelijk vanaf de eerste berichtgevingen op Facebook. In Kompass te Gent, een pop-up club in een oud industrieel gebouw, pronken ze met namen als Pan-Pot en Alan Fitzpatrick. Daags voordien beslissen ze het evenement ook te vervroegen en een open air vanaf 16u te voorzien. Bij zomerse temperaturen tussen de 25 en 30 graden is dit geen overbodige beslissing!


Als we toekomen rond 21 uur spelen Lucas Caroso & JLN voor een al uitgelaten massa buiten op het binnenplein van Kompass. De sfeer zit er meteen goed in en met een ondergaande, hete zon is iedereen meteen in de juiste stemming. Vanaf 22 uur opent de deur van één van de twee zalen die vanavond dienst zullen doen als dreunparadijs. 


Over de volledige avond zijn de sets van de verschillende DJ’s vrij vlak opgebouwd. Minder breaks en weinig effecten worden gebruikt hier. Dit neemt niet weg dat we steengoede platen gehoord hebben maar voor build-ups, hoge tonen of vocals is op Fuse-Off weinig plaats. Bec opent een uurtje later om 23 uur de tweede zaal dewelke meteen ook volstroomt met uitgelaten technoliefhebbers. Deze Londense technolady voelt het publiek goed aan en creëert ook een interactie met het voorste gedeelte van de zaal. En zeg nu zelf, een dame als DJ heeft toch altijd dat tikkeltje meer.


Over knappe vrouwelijke DJ’s gesproken, om 1 uur start model/DJ Amelie Lens in de eerste zaal. Je moet het haar meegeven; wat een top van een set. Moest je zondag Tomorrowland bezoeken, passeer zeker eens rond 21 uur langs de Rave Cave van Coincidence want deze dame moet je aan het werk gezien hebben! Amelie draait donkere snoeiharde technobeats met zware baslijnen door elkaar. Dit alles aan elkaar geregen met korte breaks. Zaal 1, dewelke intussen goed vol zit, dreunt. De lichteffecten in de zalen zijn eveneens indrukwekkend; van enkel de DJ belicht tot afwisselen met kleuren naar een stroboscoop effect; licht en geluid zijn perfect op elkaar afgestemd.


Intussen zijn beide zalen behoorlijk warm en vochtig geworden met een opeengepakte massa. De vloer is nat en de feestvierders nog natter. Her en der worden T-shirts uitgetrokken en plakken zweterige torso’s tegen elkaar. Het voelt alsof we de combinatie van een rave in een stoomcabine krijgen aangeboden. De organisatie beslist grote ventilators te laten draaien maar echt frisser worden de zalen niet.


Om 3 uur starten Pan-Pot en Alan Fitzpatrick gelijktijdig in de 2 zalen. De heren van Pan-Pot spelen het dak eraf. De combinatie van eigen nummers en remixes van deze mannen werkt perfect. Alan Fitzpatrick speelt gelijktijdig in de 2e zaal, dewelke intussen ook volledig vol is gestroomd. Alleen maar gelukkige gezichten in beide zalen.


Pan-Pot live at FUSE-OFF! ?

Posted by Fuse on Wednesday, July 20, 2016

Bij het opkomen van de zon gaan we moe maar tevreden huiswaarts. Pracht van een locatie, goede line-up en een gratis sauna erbovenop. Helemaal relaxed en klaar voor het volgende event!