Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

11/08/2017 / Sophie Daniels

Fuse-off presents Rødhåd at Kompass: onze favoriete ginger in Gent

Terwijl iedereen dacht dat de Fuse in Brussel nog wel even vakantie zou nemen, staat er naar goede gewoonte een citytripje naar Gent gepland. En, wat voor één! Maandag 14 augustus vindt er namelijk een nieuwe techno hoogdag plaats op het Gentse industrieterrein rond de Ghelamco Arena.

Kompass nodigt volgens halfjaarlijkse gewoonte oudere broer Fuse uit voor een stevig avondje techno. Na passages van onder andere Alan Fitzpatrick, Giegling en Pan-Pot is het nu tijd voor het duistere werk van enkele Dystopian-familieleden.

Je zal er ongetwijfeld kunnen genieten van een ongelofelijke industriële vibe die perfect de link tussen de Gentse club en het Duitse label weerspiegelt. Rechttoe-rechtaantechno in de juiste setting mét een geluidsinstallatie om U tegen te zeggen.

In de Kontrolekamer kun je je verwachten aan sets van Rødhåd, Drumcell, Ø (Phase) en Distant Echoes. Dystopian-oprichter en- labelbaas Rødhäd heeft geen introductie meer nodig, lijkt ons. Behalve dan dat hij afgelopen week op Dekmantel koning te rijk was en alles en iedereen omverblies. Oh ja, en ons favoriete plaatje van zijn eigen producties? Hier zo!


Geen volwaardige Dystopian-avond zonder bruut geweld uit Rødhåd's vriendenkring. Nog meer waar voor je geld, gebracht door de in Los Angeles opgegroeide Drumcell die al 20 jaar in het vak 'mensen laten raven' actief is. Hij gooit met wat experimenteler werk, desalniettemin past hij perfect in het Dystopian-plaatje. Geestverruimend? Ongetwijfeld.


Ø (Phase) zagen we afgelopen week ook aan het werk op Dekmantel. Zijn set had toen iets weg van een mysterieus avontuur langs de buitenwijken van het technolandschap. Bovendien is hij ondertussen vast personeel geworden in de Berlijnse Berghain én heeft hij platen uitgebracht op Token Records en zoveel meer.

Distant Echoes komt overvliegen van Italië. Ondanks je denkt aan de Italiaanse zon, kiest hij er volledig voor om je als een ware Darth Vader richting the dark side te sturen. Een tweede pluspunt om hem te gaan checken in Gent, is dat hij echt amper optreedt. Hierdoor creëert hij een sfeer van verrassing en mysterie. Hieronder vind je zijn set terug uit 2014 in de Amsterdamse Trouw.


Als dat allemaal nog niet genoeg is, is er nog een tweede zaal, ook wel bekend als de Karrosserie. Daar kun je de Oekraïner Yaroslav Lenzyak aan het werk zien. Van hem mag je een verfijnd setje verwachten met meer neigingen richting minimal en house. Ideaal tussen al het geweld vanuit de Dystopian-zaal. Daarnaast speelt ook Fuse-resident Nathan Øye in de Karrosserie. Last but not least, de opkomende Gols, die al samenwerkte met Coincidence-familielid Tom Dazing.

Afspraak dus maandag 14 augustus om 23 uur in Kompass Klub, Gent!

Tickets zijn via deze weg te koop.