Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voltage Festival

29/06/2021 / Arthur Van Looken

De stage hosts van Voltage Festival

Wie zijn ze, wat doen ze en vooral: welke artiesten brengen ze mee?

Na twee jaar stilzitten zijn onze dansbenen stilaan hun ritme kwijt. Gelukkig is Voltage Festival er dit jaar weer als de kippen bij om onze honger naar techno te stillen. Het festival bestaat inmiddels al zeven jaar en keer op keer wisten ze iedereen te verrassen met hun uitzinnige concept.

En dit jaar is geen uitzondering: ze zijn terug, beter dan ooit.

3 stages en een horde aan artiesten. Sommigen maakten reeds hun debuut op het festival, maar ook dit jaar heeft VOLTAGE heel wat spannende namen op de roster. 6 stagehosts van de bovenste plank brengen ons meer dan 45 acts doorheen het weekend. We sommen ze even voor je op.

Voltage Festival
© Simon Leloup

POSSESSION

“Ready to kick some Belgian asses”

Op zaterdag doet Possession zijn intrede op de Diode stage. Possession heeft zich in de afgelopen jaren opgewerkt naar één van de koplopers in de Parijse rave-scene. Met een oog voor opkomend talent en hun eigen Core agency hebben ze een stevig portfolio opgebouwd. Aanstormende smaakmakers zoals Parfait en Anetha worden vergezeld door de Hadone en Shlømo tandem als Viper Diva, de Zweedse alleskunner SPFDJ, jonge wolf Inhalt Der Nacht, het Deense wonderkind Schacke en Belgisch best bewaarde geheim Jan Vercauteren. Wanneer je tijdens het festival op zoek bent naar harde, snelle kicks en een echte underground sound, dan is de Diode stage the place to be op zaterdag.

KOMPASS CLUB X STYXX

Wie niet reeds bekend is met de Kompass club, heeft waarschijnlijk de afgelopen jaren onder een kolossale steen geleefd. De club die vroeger gevestigd was te Gent, bundelt dit jaar op Voltage de krachten met STYXX, formerly known as Stygians River. Sinds hun opstart in 2017 heeft het concept een stevige reputatie opgebouwd, zowel op vlak van storytelling en visuals als de artiesten die ze boeken. De symbiose van beide fantastische concepten brengen ons dit jaar ook topnamen mee. Zo kan je op zaterdag live act Karenn, Ostgut Ton labelbaas Len Faki, Surgeon en Regis duo British Murder Boys, Pole Group-poulain Reeko en de Kopenhaagse Mama Snake gaan checken. Maar ook eigen talent krijg een prominente plaats op de affiche. Zo kan je Massimo Mephisto B2B Corvus Ex en natuurlijk STYXX’s finest Takkar en Ophion aan het werk zien. Dit alles zaterdag op de Anode stage.

C12

Brussel is het nieuwe Berlijn. Deze zin weergalmt al een tijdje binnen de muren van de party-scene. Of dit effectief zo is mag je zelf bepalen, maar de club gelegen onder het Centraal Station heeft hier zeker wat mee te maken. In de C12 was er elke week voor ieder wat wils. Variërend van disco tot hardcore, van Gay Haze tot Casual Gabberz en alles daar tussen in. De club heeft de laatste jaren zeker zijn stempel gezet binnen het nachtleven en na twee jaar coronastilte maken ze hun comeback op Voltage Festival. Hun grote sterkte is de variëteit die ze in hun line-up weten leggen. C12 presenteert u: Parrish Smith, Phase Fatale en de Brusselse technotandem Techno Thriller. Zij worden bijgestaan door talent van eigen bodem KafimLux18, Marouchka en Davy. Je vind deze spannende artiesten terug zaterdag op de Rotor stage.

FUSE

FUSE, de club die al sinds jaar en dag geworteld zit in de identiteit van het Belgische nachtleven, maakt dit jaar zijn intrede op Voltage Festival. Van Ritchie Hawtin tot Bonzai Records, sinds 1994 hebben ze ons week op week, jaar op jaar weten te verrassen met mastodonten binnen de scene. Dit jaar maken ze plaats voor jong geweld. FUSE brengt zondag op de Diode stage namen mee van verschillende kalibers. Zo staat onze eigen A. Brehme op de line-up, hij wordt bijgestaan door de Berlijnse technokoningin Ellen Alien, de jonge Nederlander Identified Patient, de man van vele aliassen Shed, minimal technoveteraan Efdemin, Token labelbaas Kr!z en de Brusselse Altinbas.

RIMBU

These animals are getting restless. Het is niet alleen de slogan van hun nieuwe merchandise, maar een slagzin waar elke feestganger zich al twee jaar mee kan identificeren. RIMBU vond zijn thuishaven in de kerkers van de Kompass met een fast-paced industriële sound, die ravers over het hele land (en ver daarbuiten) wakker schudde. Elke editie die ze organiseerden was steevast uitverkocht. Dit jaar zijn ze eindelijk terug met namen om U tegen te zeggen. Body Sushi, AnD, 999999999 en SNTS krijgen versterking van Ki/Ki, TWAN en 6SISS. Wie zich durft te wagen aan de electric jungle moet zondag zonder twijfel de Anode stage gaan checken.

VOLTAGE IMPRINT

Natuurlijk is het festival niet compleet zonder het label van Parallel Circuit zelf. Dat het label booming business is, is geen geheim. Zo zie je aan de vele samenwerkingen met topartiesten van zowel nationaal als internationaal kaliber. Check zeker hun recentste Various Artist compilatie die eerder dit jaar in april in de rekken lag. Op de affiche dit jaar staan Lorenzo Raganzini B2B Paolo Ferrara, Phara en Border One. Vervoegd door Desroi, PTTRN, Spacid, Atis en uiteraard Parallel Circuit zelf. Deze meesters van de kunst vind je zondag op de Rotor stage.

Tickets en info

Voltage Festival gaat door op 7 en 8 augustus in Zwevegem. Tickets zijn er enkel nog voor zondag.

Kopfoto: © Simon Leloup

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête