Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Meadows in the Mountains, in opdracht van Meadows in the Mountain

27/03/2023 / Neel Voets

Meadows In The Mountains: verborgen parel in de Bulgaarse bergen

Dagenlang wegdromen met een idyllisch uitzicht

Momenteel bevinden we ons in een spervuur van potentiële festivalopties en is de zoektocht naar de ideale festivalzomer in volle gang. Festivals zoals Dour, Pukkelpop & Paradise City losten reeds een karrenvracht aan namen en nu is het aan ons, de festivalganger, om te beslissen. Maar wat als we je vertellen dat er op de grens van Bulgarije en Griekenland misschien wel dé verborgen festivalparel ligt, klaar om ontdekt te worden? 

Dan hebben we het over Meadows In The Mountains, een exceptioneel festival dat plaatsvindt van 1 t.e.m. 5 juni. Het heeft één van de uniekste festivallocaties ter wereld en met een underground, eclectische en overwegend elektronische line-up, ligt de nadruk op gedeelde en euforische momenten en niet op het afvinken van artiesten op je festivalchecklist. Het festival is in alle opzichten als wild te beschrijven: van de verwilderde landschappen waar de zon tweemaal per dag de bergen kust, tot de kruisbestuiving tussen verschillende activiteiten die het evenement terug naar de oorspronkelijke bedoeling van een festival brengen: true, human connection. 

Foto  van Meadows in the Mountains, in opdracht van Meadows in the Mountain
Uitzicht festival Meadows in the Mountains. © Meadows in the Mountain

Zo worden de 3000 ‘Meadowers’ bijvoorbeeld aangespoord om deel te nemen aan de traditionele ceremonies, worden er therapeutische massages aangeboden, vinden er gesprekken plaats over maatschappelijke topics en kan je workshops volgen over plantenmedicijnen onder begeleiding van soundscapes van Berlin’s finest

Set in the lush environment of the Rhodope Mountains, mornings are blessed each day with the mist that glides over the landscape. The discerning line-up will pique the interest of anyone with an eye on the underground scene.

The Guardian

Het is ook de combinatie met kunst dat het festival net dat tikkeltje extra maakt: het magische ‘Rodopegebergte’ werd over de jaren heen vormgegeven door kunstinstallaties, muurschilderingen, borden, structuren en decoraties die telkens werden geproduceerd uit hout van de bomen op de site.

Maar misschien wel het belangrijkst: ‘Let’s talk music!’. Waar steeds groter wordende festivals hun muziekfilosofie wel eens durven te veranderen, bleef Meadows In The Mountain steeds trouw aan hun eigen filosofie: ‘we keep dancing to the beat of our own drum’ en dat doen ze door trouw te blijven aan enkele richtlijnen. Zo zullen ze nooit (te) goed verdienende headliners boeken en enkel echte artiesten tentoonstellen, die op het punt staan of verdienen erkenning te krijgen. Zo zullen ze uitdrukkelijk diversiteit demonstreren, maar ook met trots de Balkan roots vertegenwoordigen in hun line-up.

Foto  van Meadows in the Mountains, in opdracht van Meadows in the Mountain
Stage van het festival Meadows in the Mountains. © Meadows in the Mountain

De laatste tickets voor 'Meadows In The Mountains' kan je hier vinden

Tickets
Kopfoto: © Meadows in the Mountain

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête