Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van DE KOER 2022 en Levon Vincent, gemaakt door Addictetwo, in opdracht van De Koer

15/06/2023 / Dieter Holvoet

De Koer is terug met een mooie, internationalere lineup

Onder andere Ben Sims, Carista en Gesloten Cirkel (live) staan op de planning

Ooit opgestart als afsplitsing van Maanrock, is het tweedaagse Mechelse festival De Koer dit jaar al aan zijn tweede editie toe. Het festival gaat door op het Cultuurplein aan de Sint-Romboutskathedraal en legt de focus op elektronische subgenres en underground muziek.

We kijken met plezier terug op de eerste editie van vorig jaar: met artiesten als Azo, David Vunk en Fais Le Beau was de muziek dik in orde en ook de eet- en drankvoorzieningen konden ons wel smaken. De weergoden stonden jammer genoeg minder aan hun kant, maar aan sfeer was er geen gebrek.

Ook deze editie weten ze een veelbelovende lineup voor te stellen.

Van headliner Ben Sims heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Met al meer dan 20 jaar ervaring is hij één van de oudere rotten in de technowereld en nog steeds wordt hij continu uitgenodigd in clubs en op festivals van over heel de wereld.

De Utrechtse Carista wordt gelauwerd door The Black Madonna en Seth Troxler en wordt nu al de meest veelzijdige dj van Nederland genoemd. Haar muziek swingt ergens tussen broken beat, hiphop, house, disco, en r&b in. Verrassend en verfrissend.

De mysterieuze Russische dj en producer Gesloten Cirkel komt langs met een veelbelovende liveset. Zijn debuutalbum Submit X werd destijds door Resident Advisor verkozen tot derde beste album van het jaar.

Interstellar Funk wordt beschouwd als één van Amsterdams betere dj's en releaste al via Dekmantel, Berceuse Heroique en Rush Hour. Verwacht je bij hem maar aan trippy house tunes en obscure waveplaatjes.

Tickets

Dagtickets zijn te koop aan €22.50 per stuk, terwijl een combiticket voor de twee dagen je €37.50 kost.

Kopfoto: © Addictetwo

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête