Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Extrema Outdoor

10/05/2016 / Sophie Daniels

Extrema Outdoor: 11 acts die je zeker moet zien!

Meer dan 60 artiesten op de affiche, verdeeld over nog eens 5 stages. Extrema heeft dit jaar weer veel voor ons in petto. Van alle artiesten iets meepikken is een illusie. Daarom stelden wij een lijst samen van artiesten die je zéker moet zien.

Bjarki (live) | zaterdag 17u30 - 18u30

In februari haalde Milimes Bjarki al naar de Hasseltse Forty Five en in mei zakt ie opnieuw af naar de Limburgse gronden. Het labelmaatje van Nina Kraviz kende het afgelopen jaar een enorm succes met zijn hit I Wanna Go Bang. Sindsdien reist hij de hele wereld af met het Trip label en levert hij de ene brute plaat na de andere af.

Linear Straight | zondag 15u00 - 16u30

Rijzende producer in onze Belgische scene. Linear Straight reisde in een vorig leven de wereld af als Radical G, waarmee hij onvoorwaardelijke steun van Dave Clarke kreeg. Met zijn nieuw project gaat hij de hardere techno toer op en die zal hij onwaarschijnlijk ook op Extrema bewandelen. We hadden laatst nog een interview met deze getalenteerde, muzikale duizendpoot over zijn passie voor muziek.

Carl Craig | zaterdag 20u - 21u30

Samen met Derrick May en Juan Atkins behoort hij tot de hoofdrolspelers uit de Detroitse techno scene. De halfgod van de Detroit techno staat bekend om zijn vernuftig gebruik van alle genres; van meer jazzy platen, over resolute techno tot funk en dance. Zijn label Planet E is ook ontzettend belangrijk geweest in de carrière van vele belangrijke gezichten binnen de techno.

Nina Kraviz | zaterdag 21u30 - 23u00

Als een wervelwind veroverde ze afgelopen jaren de wereld met haar eigenwijze, elegante en unieke manier van draaien. Nina is een cratedigger van de bovenste plank en komt keer op keer met unieke, vergeten parels op de proppen. Ook al heb je haar al tientallen keren zien draaien, ze blijft een must om aan het werk te zien.

Kijumba | vrijdag 17u00 - 18u15

Als DJ-mania winnaar mocht hij dit jaar al opdrijven op de meest imposante feestjes, en daar staat Extrema Outdoor ook tussen. Op vrijdag opent hij de Forty Five stage en warmt ie de decks op voor Gewelt, Ugur Yurt, Goldfox en Matador. Toch niet zo'n ondankbare job om als stage opener te staan denken we dan. Benieuwd naar hoe Kijumba klinkt? Check hier zijn werk!

Blawan | zondag 19u30 - 21u00

De voorbije jaren zijn er maar weinig producers die zoveel stof hebben doen opwaaien als Blawan. De labels waarop hij te vinden is —Hessle Audio, R&S, Clone Basement Series, Hinge Finger— spreken al boekdelen. Hij heeft het in enkele jaren voor elkaar gekregen om haast een eigen genre binnen de techno voor zichzelf te creëren. Gooi daar nog een paar monsterverbonden met Pariah (Karenn) en Surgeon (Trade) aan toe en het plaatje is compleet.

Luke Slater | zondag 18u00 - 19u30

Sleutelfiguur van de Britse techno, bekend onder verschillende namen (o.a. Translucent en Planetary Assault Systems). Aanhanger van de funky Detroit-sound, maar draait zijn hand niet om voor kruisbestuivingen met minimal, downtempo of electro. Op zijn laatste album als LB Dub Corp, naar eigen zeggen zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe, zoekt hij de diepe warme kant van house en techno op. In 2006 startte Slater het label Mote Evolver op, waar naast werk van Luke zelf ook tijdloze muziek van onder meer Shifted, Samuli Kemppi en Psyk verscheen.

Recondite (live) | zaterdag 18u00 - 19u00

Het Berlijnse label Innervisions staat bekend om zijn frivole producties van dj’s als Dixon en Henrik Schwarz. Ook Recondite behoort tegenwoordig tot die stal. Hij wordt wereldwijd geroemd om zijn gevarieerde en fantastische optredens. De Duitse producer Lorenz Brunner, aka Recondite, past zijn sets aan aan de vibe van zijn publiek. We zijn benieuwd wat dat op Extrema gaat geven!

ABSURD (live) | zaterdag 14u30 - 16u00

ABSURD is een Belgisch duo dat geïmproviseerde livesets brengt met louter analoge hardware. Ze creëren een combinatie van ambient en rauw klinkende mechanische techno. Ze werden opgepikt door Labyrinth bookings en sindsdien spelen ze wel iedere week in een andere club. Maak je klaar voor een live-ervaring waarin iedereen betrokken is.

Amélie Lens | zondag 14u00 - 15u30

Ze behoort nog maar net tot de Second State familie van de heren Pan-Pot, ze nodigde technogod Gary Beck uit voor haar eerste Exhale concept én ze is resident in de Hasseltse Labyrinth club. Het gaat hard voor het model annex dj. Deze zomer is ze op heel wat grote festivals te zien en dus mocht ze ook op Extrema niet ontbreken.

Joyhauser | vrijdag 22u30 - 00u

Vergeet Kölsch, vergeet Matador. Als er iemand is die je vrijdag aan het werk moet zien, dan is het Joyhauser wel. Ze behoren tot de Floorfiller-delegatie, die die dag samen met Desperados een stage host op Extrema. Nu, die dag is er sowieso al veel talent te bespeuren op de stage, denk: jonge talenten Vertier en Arno Stolz, label-patron Nick Vallon én Jerrymore, waarvoor Ben Solar laatst nog een fantastisch remix maakte. Joyhauser zelf zit al van begin af aan bij Floorfiller en versiert affiches over heel België. Zéker het checken waard dus!

Zin om deze lading artiesten zelf aan het werk te zien? Er zijn nog steeds tickets te koop, we zien je daar!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête