Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Finn Lasonder

06/07/2023 / Evelyne Vanherf

Achlys Festival - 16 uur non-stop muziek van lokale tot internationale artiesten

En wij mogen 3 tickets weggeven!

Op 20 juli is Achlys back en hoe? Voor deze editie van hun festival breiden ze uit met niet 2, maar 3 podia en 16 uur non-stop muziek door lokale en internationale bekende artiesten. Dit alles gaat door in je favoriete straat van Gent: de Chinastraat. Get ready voor de diepste techno tot de krachtigste hardcore! Natuurlijk gaan wij al eens graag door de line-up om jullie warm te maken voor wat komen zal. Heb je zelf nog geen tickets? Geen probleem, want wij mogen er 3 weggeven!

(Lees verder onder de afbeelding)

Finn Lasonder
©

Finn Lasonder

Artiestengids

Wij doken even in de line-up van het festival en zagen dat het stevig zal worden. Heel wat artiesten blinken op de affiche, waardoor het moeilijk kiezen is naar wie je nu op welk moment moet gaan zwaaien. Daarom hebben wij voor jullie een selectie van 10 artiesten gemaakt om je keuze iets gemakkelijker te maken! 

EARGASM GOD

Als deze artiest nog niet bekend in de oren klinkt, luister dan even naar zijn nummer 'Sonar' en ik durf te wedden dat je deze track wel al ergens hebt horen spelen. Helemaal vanuit Polen is EARGASM GOD een unieke kunstenaar in het hedendaagse landschap. Niet gebonden aan de gebruikelijke codes en beperkingen van de scene, is zijn 'stripclubmuziek' een pure catharsis. Als onderdeel van de gouden DIY SoundCloud-generatie brengt hij uit wat hij wil, wanneer hij wil, waardoor elk nummer speciaal en onvergetelijk wordt.

Killjoy

Ergens tussen ambient en hardcore kan je Killjoy terugvinden. Hij heeft een voorliefde voor hoge bpm's met een invloed van een brede selectie aan geluiden en een mix van genres (hardcore, hard techno, acidcore, breakcore enz.). Bereid je voor op een aantal zware kicks, brain melting acid melodies, genre-bending breakcore met veel variatie en hoge BPMs. 

Floor Force One

Van jongs af aan baande Floor Force One zich een weg door veel verschillende genres - vooral op het gebied van dansmuziek. Dat brede spectrum aan invloeden is ook terug te horen in zijn eigen producties. Van industrial over acid en rave tot trance - Floor Force One probeert zijn visie van een veelzijdig en helder geluid vast te leggen door tracks te produceren die een breed scala aan vibes en emoties weerspiegelen. Soms brutaal en leuk, anders donker en ruw, maar altijd authentiek.

Floor Force One
©

Floor Force One

Lena De Roose

De jonge Belgische dj Lena De Roose heeft een groot hart voor de muziekscene en wil zichzelf en haar omgeving inspireren met haar grenzeloze energie, ambitie en ruimdenkendheid. Ze weerspiegelt die kenmerken in haar muziek en presenteert een mix van no-nonsense techno en opzwepende hardstyle. Samen met Marie Anseeuw vormt ze het dj duo MÆNA dat al optredens bij Kompass Klub, Decadance en MODUL'AIR mocht afvinken! Buckle up, voordat Lena je katapultuurt door de diverse wereld van harde ravemuziek.

Mødze 

Mødze, geboren in Zwitserland, ontwikkelde op jonge leeftijd een passie voor muziek en begon verschillende genres en stijlen te verkennen. Hij is een industriële technokunstenaar die bekend staat om zijn unieke stijl en boeiende optredens. Zijn muziek combineert elementen van industriële en hard techno en experimentele genres, waardoor een onderscheidend en meeslepend geluid ontstaat. Zijn live optredens staan ​​bekend om hun hoge energie en visuele effecten, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Mødze
©

Mødze

Dominique Lamee

​​Dominique Lamee staat binnen haar sets en producties bekend om haar ​​heel vies, snel, hard en intens, pakkend geluid. De dramaturgie in haar sets leeft van de afwisseling van hun selectie van energieke acid intermezzo's, excentrieke zangpartijen, donkere en rave synths. Beïnvloed door techno, gabber en hard dance creëert ze haar geheel eigen stijl. Haar sweet spot begint bij 160 bpm. Let's gooooo!

Hayek

Hayek is een in België gevestigde producer en DJ, geboren en getogen in Egypte. Ondanks zijn jonge leeftijd hij is een van de pioniers van Egypte als het gaat om hard techno en hardcore. Hayek is in de eerste plaats een producer, maar Hayeks kennis van sounddesign en muziektheorie gaat niet onopgemerkt: de kwaliteit en precisie in zijn sets en producties zijn een duidelijke indicator van zijn ervaring. Tijdens zijn optredens, hoogstwaarschijnlijk schommelend tussen 170 en 220 bpm, past hij zich snel aan de behoeften van het publiek aan.

Soya baby2baby met TRBL

Ook staan er een paar b2b's op het programma, zoals deze van Soya en partner in crime TRBL. Soya is een Belgische dj en producer die al een paar jaar actief is in de technoscene. Met zijn eigen label Synergy verovert hij de scene en maakte hij reeds knallers als 'MENANCE', 'Not Missiles But Micros' en meer. Voor de b2b schuift TRBL bij aan de decks, voor elkaar zeker geen onbekenden en dat zal je snel merken tijdens hun set. TRBL maakt deel uit van de nieuwe generatie technoscene in België en stuwt een melodieus, maar vaak compromisloos zwaar geluid naar voren. Zijn muziek werd ondersteund door Amelie Lens, Charlotte de Witte, Paula Temple, Rebekah, I Hate Models, Anetha, Noneoftheabove en nog veel meer. Nadat hij in 2019 bij STEER Management kwam, richtte hij samen met Soya het Synergy label op, dat zich voornamelijk richt op vinyl releases met een futuristisch tintje.
Soya en TRBL
©

Soya en TRBL

WarinD

Hard techno? Yes indeed! Giuseppe De Chiara begon zijn WarinD-project, beïnvloed door hardgroove, acid en vervormde geluiden in september 2015. In dezelfde tijd startte hij zijn eigen platenlabel WarinD Records om zijn eerste producties uit te brengen. WarinD Records heeft artiesten in zijn selectie zoals Oguz, Lee Ann Roberts, Charlie Sparks, Cassie Raptor, Thomas P.Heckmann, Dyen, Trym, Nico Moreno, Vendex, Kozlov en meer. Hij wordt zeer gewaardeerd om de vaardigheden en energie die hij gebruikt in zijn dj-sets. Wees maar zeker dat hij voor een explosieve set zal zorgen!

Nikolina

Nikolina's zelfexpressie was altijd verbonden met muziek. Door vanaf het prille begin deel uit te maken van de NAKT-familie, werd ze omringd door vele creatieve geesten van de Berlijnse technoscene. Sindsdien heeft ze haar eigen sound kunnen ontwikkelen, die de unieke sfeer schept waar NIKOLINA voor staat. Ze heeft het toneel stormenderhand veroverd met haar energieke stijl. In haar sets vermengt NIKOLINA hard techno met schranz-elementen tot een betoverend geluid. Bereid je voor op een sterk staaltje techno!

Nikolina
©

Nikolina

Tickets

Tickets gaan de deur uit voor €29, wie er bij wil zijn op 20 juli wacht beter niet te lang.

Giveaway

Feeling lucky? Ideaal, want wij mogen 3 tickets weggeven! Check voor meer info onze Instagrampagina. 

Kopfoto: ©

Finn Lasonder

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête