Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

04/08/2016 / Sophie Daniels

10 acts die je moet zien op Dekmantel Festival

Dekmantel, het mooiste festival van het jaar. Dit weekend is het weer zo ver. Al maanden surfen we stiekem naar de website om nog maar eens de enorme lading aan topartiesten te aanschouwen. Nu pas begint het door te dringen, we zijn er bijna! Maar vooraleer we de Amsterdamse terreinen betreden, bestuderen we de timetable met waakzame ogen en nemen we jullie mee langs de mooiste acts.

Helena Hauff b2b DJ Stingray

De Duitse DJ en producer Helena Hauff opende haar eigen nachtclub te Hamburg, genaamd Birds and Other Instruments at the Golden Pudel Club. Ze maakt een mix van dirty acid, electro en wave. Haar laatste worp is de mixtape Obscure Object. Stond dit jaar ook op Dour Festival. Stingray maakt al jaren faam met zijn Detroit techno en stond er aan de wieg van de technoscene. Wat kan je verwachten? Klassieke industriële geluiden afgewisseld met harde, lo-fi techno.

Blawan

Ken je het verhaal van Troje? In het verhaal krijgt Troje een cadeau, een onwijs groot houten paard, daarin zit Odysseus, de hoofdrolspeler. ’s Nachts kruipt Odysseus uit het paard, waarna hij de stadspoort van Troje opent, zodat zijn leger de stad in kan en deze overneemt. Wel hier is Amsterdam Troje en Blawan is Odysseus.

Abdulla Rashim

Sinds 2011 heeft de jonge Zweedse producer onafgebroken muziek uitgebracht. Niet alleen op gevestigde techno-labels als Prologue en Semantica, maar ook op zijn eigen labels Abdulla Rashim Records en Northern Electronics. Ben je een technopurist in hart en nieren? Ga dan naar deze man kijken. Je zal 'em nog veel zien opduiken op affiches de komende jaren.


 

Dasha Rush

Move over Nina, hier is Dasha. De Russische geluidskunstenares timmert al enkele jaren aan de top en hoeft op muziekvlak zeker niet onder te doen voor Mevrouw Kraviz. Naast het dj'en runt ze ook nog twee labels: Fullpanda Records en Hunger to Create.
 

Peter Van Hoesen

Peter Van Hoesen is de man achter het Brusselse Foton en het label t2x. Live combineert hij diepe bass-dub-techno en broken beats. Zijn releases zijn terug te vinden op de betere, experimentele labels als Subrosa. Een Belg om trots op te zijn én om te checken op Dekmantel!


 

Donato Dozzy

De status van de Voices From The Lake frontman is internationaal tot cult fenomeen gestegen en hij wordt gezien als één van de meest eigenzinnige dj's in het technocircuit. Waar hij met Voices From The Lake het meer ambient werk uitvoert, lonkt hij met Donato Dozzy naar spierballentechno die meer aansluit op de conventies van de dansvloer.

Suzanne Kraft

Achter de naam Suzanne Kraft gaat de illustere Amerikaan Diego Herrera schuil. Geboren en getogen in LA, maar ondertussen woonzaam in Amsterdam. Na onder andere een debuut EP op het Running Back label van Gerd Janson, vestigde hij zijn naam met een ijzersterk eerste album op het Britse Melody As Truth. Past in het avontuurlijk muzikale rijtje van producers als Young Marco en Gigi Masin.

Matrixxman

Als je iemand in de gaten moet houden, dan is dat Matrixxman wel. Hij maakt al even furore in technoland met zijn eigenwijze releases. Zijn producties zijn heel minimaal en bestaan vaak vooral uit een drumloop en een bassline. Simpel maar doeltreffend.

Mike Parker

Deze anologe hardware fanaat zijn producties doen liefhebbers over de hele wereld watertanden en elke release van zijn Geophone label is steevast binnen de kortste keren uitverkocht. Oncompromisloze, snoeiharde en overstuurde techno die zweet doet opwaaien op de wereldwijde dansvloeren.

Randomer

Bring vonden we persoonlijk één van onze favoriete platen van de afgelopen jaren. Randomer behoort inmiddels tot de beste, rauwste en grilligste techno-artiesten aan de overkant van het kanaal. Zijn sets zijn een uitdagende, verbluffende en inspirerende belevenis.

13672535_10208691695283831_155584066_n