Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Logo  van STYXX (f.k.a. Stygian's River)

09/05/2023 / Evelyne Vanherf

Vervolgceremonie van STYXX deze vrijdag in Fuse

Wij doken in hun line-up en mogen 5 tickets weggeven

Wat ooit begon als Stygian's River in Aalst, verder vaarde naar Gent en nu voor de derde keer zal ankeren in Fuse als STYXX, slaagt het team er telkens in het leven in zijn diepste vorm te eren. STYXX een onafhankelijke, in België gevestigde gemeenschap opgericht in 2017 lokt ons op 12 mei met veel plezier naar de Marollen voor een vervolgceremonie. 

STYXX groeide uit tot een begrip in het Belgische nachtleven en organiseerde al evenementen o.a. als stagehost op Voltage Festival, Fuse en Kompass. Het team gaat deze keer voor een intiemere setting die een meer theatrale scène zal brengen in de grote zaal van Fuse. Een mix van harde en snelle artiesten. Bedekt met IDM, EBM en industriële samples. Een magisch orkest, ongeziene praktijken en diepzinnige zielen in een beperkte tijd van overvloedig genot, geïnspireerd door de oude Griekse cultuur. 

Naast het streven naar auditief amusement, zal STYXX een visueel aspect bedienen met een geselecteerd aantal beeldende kunstenaars die tot het uiterste worden gedreven. Met een overvloed aan ironisch serene beelden, gebeeldhouwde vormen en dromerige kleuren zal je dit surrealistische bestaan ​​niet snel vergeten. 

Internationale artiesten zoals Parallx, Reka en Ryan James Ford schitteren samen met lokale helden Emilija en Delivery Guy op de affiche.

Parallx staat bekend om zijn ongecompliceerde stalen grooves. Hij brengt veelzijdige sets, door techno en EBM uit de jaren 2000, uitstapjes naar Darkwave, Synth Pop en Electro op zijn eigen manier in elkaar te laten vloeien.

(Lees verder onder de video)

© STYXX

Bekend om haar selecties die schommelen tussen dystopische esthetiek en verhelderende energie, heeft de Duitse REKA een zeer persoonlijke benadering van onstuimige machinemuziek gecultiveerd. Met alles van hedendaagse techno tot het prototypische verleden van electro en wave van het genre, zijn haar sets een zeer gevoelige aangelegenheid; naadloos manoeuvreren door de vele permutaties van dansmuziek, alles samenvloeiend in een zorgvuldig verteld verhaal dat constant eb en vloed is met haar artistieke visie en technische vooruitgang.

(Lees verder onder de video)

Canadees Ryan James Ford, gevestigd in Berlijn, pusht sinds 2015 rauwe dance-tracks in de techno-underground en heeft sindsdien alleen maar aan populariteit gewonnen. Het is bekend dat hij tussen stijlen kronkelt sinds hij begon met het uitbrengen van platen, maar zoals elke goede artiest is zijn vingerafdruk altijd gemakkelijk te vinden.

(Lees verder onder de video)

Het geluid van EMILIJA, notoir energiek, is een stomende botsing van snelle rave-elementen uit de jaren 90, rollende grooves en zwoele kicks om je tot razernij te drijven. Haar dynamische sets schommelen tussen harde house, trance en zware breaks, en voeden je diepste, donkerste verlangens van zonsondergang tot zonsopgang. Ze is een rijzende ster in de scene met aanstaande optredens bij Fuse, Kompass, Paradise City Festival & Klub Dramatik om er maar een paar te noemen. Beluister hieronder haar set bij Kiosk Radio, die je met zekerheid al in de juiste sfeer brengt voor vrijdag. 

(Lees verder onder SoundCloud)

Seger aka DJ Delivery Guy wordt gedreven door een felle en hartstochtelijke liefde voor uiteenlopende genres, zwevend tussen het spectrum van electro, progressive en trance. Gewapend met een hoofd vol ideeën, een steeds veranderende tas met ongebruikelijke lekkernijen en het doel om de reis te maken die hij voor ogen heeft, is DJ Delivery Guy klaar om de grenzen van zijn geluid de komende jaren te verleggen.

(Lees verder onder SoundCloud)

Daarnaast mogen we voor deze vervolgceremonie van STYXX, 5 tickets weggeven. Check onze Instagrampagina om te weten wat je daarvoor moet doen.

Join STYXX for a magical night!

Kopfoto: © STYXX (f.k.a. Stygian's River)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête