Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kompass Klub

10/03/2017 / Sophie Daniels

Tresor Records at Kompass Klub: Berlijn op zijn best in Gent (4/3)

Op zaterdag 4 maart brachten wij nog eens een bezoekje aan onze favoriete Gentse vrienden van Kompass Klub.  Om 12 uur stipt -het openingsuur van de Berlijnse varianten- stappen we de club binnen. Een meer dan halfvolle zaal op dat tijdstip blijkt al snel een positieve voorbode te zijn voor een fijne avond boordevol loeiharde techno, net zoals in de Berlijnse Tresor-kelder. De legendarische club en tevens platenlabel staat voor de tweede keer in Kompass Klub, na hun geslaagde eerste editie.

Het valt ons meteen op dat er in Kompass Klub de juiste sfeer hangt. Terwijl we onszelf nog snel voorzien van de nodige drankjes, horen we uit de Kontrolekamer veelbelovende bassen. Bij het binnenkomen zien we dat Kompass Klub is uitgerust met een gloednieuw soundsystem. Net zoals de Tresor is Kompass verhuld in snedige stroboscopen en flitsende lichten. De ideale sfeer voor een avondje pure techno als je het ons vraagt.

Tom Dazing is als eerste aan zet. Hij speelt een perfecte thuismatch en weet het publiek op te warmen met de nodige portie techno en zet zo meteen de toon voor de avond. Naarmate zijn set vordert en de Kontrolekamer begint vol te lopen, draait Tom Dazing op volle toeren. Onze goed opgewarmde dansbenen snakken naar meer!

Een speciale live performance om naar uit te kijken is die van Vainqueur. Vainqueur is een speciale Duitse vogel. Wat hij brengt in de Kompass is niet te vergelijken met zijn voorganger Tom Dazing, Vainqueur brengt een waaier aan melodieën tussen techno en post-techno. Een muzikaal spektakel voor de kenners onder ons, maar  minder omverblazend voor de casual raver onder ons.

Rond 2 uur begint Jonas Kopp aan zijn twee uur durende set. Exact wat de bezoekers nodig hebben: snedige synths en zeer licht ontvlambare baslijnen. Techno à la carte, gebracht door de Argentijn. Doordat de grote mijnheer Kopp met vinyl draait lijkt het soms wel alsof we in het Berlijn van de jaren 90 staan te dansen. 'Rauw' is het ideale woord om Jonas' set te beschrijven. Puik werk van hem! 

Kompass Klub
©

Thomas Rouckhout

De laatste headliner die Tresor Records voor ons te bieden heeft, is geen Berliner maar een rasechte Spanjaard. Geen platgekookte paella, wel platen die de hele Kompass Klub doen daveren. Hij gaat verder op het elan van collega Kopp. Nummers als deze hieronder zorgen zonder twijfel voor de absolute kers op de taart van de avond. Oscar laat ons echt geen ademruimte en voor het weten is het 6 uur.

We pikken nog een paar plaatjes mee van Massimo Mephisto, maar dan staat de taxi ons op te wachten en trekken we moe maar voldaan de Kompass Klub-deur achter ons dicht. We zijn er in elk geval helemaal ondersteboven van, al was een tweede zaal wel leuk geweest om even op adem te kunnen komen. Zonder twijfel een topavond voor de doorgewinterde technoheads onder ons.

Kopfoto: ©

Thomas Rouckhout

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête