Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo  van STYXX presents Gaea, in opdracht van STYXX

14/12/2022 / Pieter-Jan Nerinckx , Dieter Holvoet

STYXX (f.k.a. Stygian's River) is na drie jaar terug met een nieuw hoofdstuk in hun verhaal

Maak kennis met Gaea, oermoeder en de godin van de natuur en de aarde

De organisatie STYXX, die oorspronkelijk zijn feesten organiseerde in Aalst, dan in Gent, en nu in Brussel, groeide uit tot een begrip in het Belgische nachtleven en organiseerde al evenementen in o.a. Fuse en Kompass. Na een kleine radiostilte is het concept nu terug met aan het roer een gloednieuw collectief en opnieuw een knaller van een evenement! Headliners Charlie Sparks, Future.666 en Soft Crash schitteren samen met lokale helden Ampe, Kuba'97 en residents Takkar & Ophion op de affiche.

Eén van de uitblinkers is voor ons Soft Crash, het alter ego van Pablo Bozzi en Phase Fatale. Beiden hebben een uitzonderlijk oog voor EBM, wat voortvloeit in hun eigen, kenmerkende italo-EBM-geluid. Check zeker eens hun HÖR-set voor een voorproefje.  

Toch is het ook uitkijken naar de visuals van VJ Heymes. We herinneren ons nog de legendarische STYXX livestreams die deze artiest voorzag van vette beelden. Daarnaast mogen we voor deze rave in Fuse op 16/12 2 duotickets weggeven. Check onze Instagrampagina om te weten wat je daarvoor moet doen.

Naar de toekomst toe zullen clubnachten exclusief in de Fuse georganiseerd worden, terwijl zomerevenementen wel nog op andere plaatsen zullen doorgaan.

Voor de gelegenheid deelt Ampe, één van de lokale helden op de lineup, vijf tracks om de vibe voor vrijdag vast te leggen.

1. Lucker - Cloud Sniff

Een rollend, melodisch breakbeatnummer dat in mijn ogen gemaakt is om te crowd op te warmen ? good starter.

2. Chontane - Laboe

Fresh, funky én sexy. De nieuwe plaat van Chontane op Mutual Rytm is een de perfecte vrolijke knaller met een dikke kick inbegrepen.

3. Nattl4mpe - I Want It Back

Dit is stomping stuff. Loving the ‘wub wub wub wub’ en de break die de spanning opbouwt. 

4. Nali - Sala

Een track met grooves uit het begin van de jaren 2000. De charmante stem laat het toe om je volledig te laten gaan.

5. Lacchesi - What My Mother Could Say

Dit is een van zijn laatste nieuwe tracks en heeft een heeeerlijke groove & kick. Een kunstzinnige energiebron van de Franse producer voor op de dansvloer.

Kopfoto: © STYXX

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête