Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Rimbu, gemaakt door Nachtschaduw

20/06/2023 / Evelyne Vanherf

RIMBU transformeert Flanders Expo - MODUL'AIR - opnieuw om tot je favoriete weelderige jungle

Duik mee in de line-up van nu zaterdag:

Anchors aaaaweigh! Nu zaterdag transformeert RIMBU de outdoor ruimte van Flanders Expo - MODUL'AIR - opnieuw om tot je favoriete weelderige jungle. Al méér dan 5 jaar slaagt Rimbu er in alle hongerige industrial techno roedels te verenigen voor een never-ending serotonin trip. Ze hebben een neus voor aanstormend talent en delen dit maar al te graag met ons nu zaterdag tijdens hun outdoor get-together. Ontdek samen met ons de hoofdrolspelers op de holy-techno-waters-playground van Rimbuktu. 

(Lees verder onder de trailer)

LOW E

'Come early' is de boodschap want opkomend talent LOW E mag de opening van de weelderige jungle voor zijn rekening nemen! Low E staat bekend om zijn opzwepende, trancey sets doorspekt van hardcore en hardstyle. Hij is sinds 2017 actief in de scene en houdt zich naast het draaien van keiharde sounds ook bezig met eigen producties. Mystery Bells, Welcome To The 90's en Dante's Inferno zijn een paar van zijn eigen producties die je kennis laten maken met dit West-Vlaamse talent. 

Twan

Op vertrouwde grond weerklinkt opnieuw dé stem van de Rimbu jungle, TWAN. Sterk beïnvloed door ravemuziek creëert TWAN een uniek geluid in zijn dj-sets en producties dat direct herkenbaar is. Als hart van RIMBU, het evenement dat hij mede oprichtte om zijn artistieke visie uit te drukken, werd hij één van de hoekstenen van de nieuwe technobeweging in België. Twan zal de dieren in de wilde wateren weten wakker te maken met een mix tussen techno-industrial en hard-techno. Come and go hard tot de laatste minuut van zijn set. 

Dana Montana b2b Schacke

Dana Montana is de soundtrack voor je dancefloor makeouts. Deze Oekraïnse dj, oprichtster van Lovegroove, staat bekend om haar dosis energie en vrolijke vibes die ze zaterdag met veel plezier zal weten over te brengen naar de open waters van RIMBUKTU. Voor een leuke baby2baby staat niemand minder dan Schacke naast haar zijde. De half Deense, half Zuid-Koreaanse muzikant Schacke, gevestigd in Kopenhagen, produceert al sinds zijn vroege tienerjaren geluiden van een grote verscheidenheid aan verschillende stijlen. Schacke die doorbrak in de scene na zijn enorme hit Kisloty People, die hij in 2019 op ons af vuurde, is meer dan juist een one hit wonder. Hij is een euforische peak time banger, die het potentieel van dansmuziek om gek, maar zinvol en verslavend te zijn, vastlegt.

Nur Jaber b2b Luca Eck 

Gotta love een back 2 back en in het bijzonder deze van de Libanese dj Nur Jaber en de Schot Luca Eck. Nur Jaber is naast dj ook een zeer getalenteerde producer die opgroeide met drumsticks en een basgitaar in haar handen. Ze opende een club in Beiroet en stond al achter de decks van de bekende club Berghain. Voor haar back to back mag Luca Eck haar vergezellen. Luca, gevestigd tussen Glasgow en zijn hometown Berlijn, is één van de meest veelbelovende talenten van een nieuwe generatie artiesten. Door DJ Mag en Dance Wax aangekondigd als een "rijzende ster", is Luca uitgenodigd om bij enkele van de meest gerenommeerde streamingformaten te spelen, zoals ARTE Concerts, United We Stream, HÖR Berlin en Rinse France

Somniac One

Hoe later op de avond, hoe harder de oergeluiden weerklinken in de jungle. Hiervoor is Somniac One de perfecte kandidate, haar geluid is intens, sfeergedreven en technisch precies. Haar felle kicks, gecombineerd met een onderscheidend en innovatief geluidsontwerp, hebben haar tot één van de meest gerespecteerde artiesten van de nieuwe generatie producers van de hardcore gemaakt. Vorige maand was ze nog te gast in de Chinastraat voor een stevig feest van Burenhinder. Buckle up, want Somniac One zorgt voor storm op zee.

Perc & Ansome (hybrid live)

Last but not least zal Perc aantreden, samen met partner in crime Ansome. Perc is origineel in zijn diversiteit terwijl hij nog steeds enorm dansvloervriendelijk is, en laat dat nu een zeldzame prestatie zijn. Samen met Ansome zal hij de slotceremonie van Secrets Of The Deep inluiden. Ansome begon zijn carrière in het genre techno & dubstep in Londen waar hij zich onderdompelde in de clubcultuur van de Britse hoofdstad. Hij heeft een unieke manier om technogeluid te visualiseren met zeer industriële, zure en experimentele nuances. Perc & Ansome is er eentje voor de echte Rimbuïsten, zet je tanden vast en knarsetand voor een totale meltdown en keiharde techno. 

Chill out zone

Zoals we van MODUL'AIR gewoon zijn, zijn ook de pauzes van de feestvierders belangrijk. Er zullen opnieuw chill out zones aanwezig zijn, zodat we af en toe onze dansbenen kunnen laten rusten, even opladen met een frisse dorstlesser en relaxen in één van de hangmatten met natuurlijk loeiharde techno beats op de achtergrond. 

Grease your flippers deep sea babies en tot zaterdag!

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête