Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Jeugd Van De Nacht

02/11/2023 / Evelyne Vanherf

OPEN CALL: Nachtfestival in Gent zoekt jeugd

Jong en wild van de nacht en een grote dosis goesting om te organiseren? Lees dan snel wat je hiervoor moet doen.

Gent is Europese Jongerenhoofdstad 2024 en natuurlijk mag de nacht niet ontbreken! Daarom slaan EYC en Jeugd van de Nacht de handen in elkaar voor een groot nachtfestival op vrijdag 16 februari, tijdens het openingsweekend! Altijd al de goesting gehad om je eigen feest te organiseren? Dan is dit je kans! 

Jeugd Van De Nacht
©

Jeugd Van De Nacht

Nachtfestival op vrijdag 16 februari

Jeugd van de Nacht is een beweging, netwerk en platform voor jongeren in de Gentse nachtcultuur. Ze claimen de plek van de nacht binnen de stad, brengen de noden van de Gentse scene in kaart en werken actief aan een betere toekomst voor de Gentse nachtcultuur. De beweging wordt actief ondersteund en gevoed door Democrazy, Minus One, Plek en VIERNULVIER.

Het programma van Ghent European Youth Capital (EYC) wordt vormgegeven voor en door jongeren. Elke jongere van 18 tot 30 jaar en elke vereniging of organisatie die hoofdzakelijk bestaat uit jongeren of zich richt op jongeren kan een projectsubsidie aanvragen. De nadruk ligt hierbij op participatie en co-creatie. Elk project wordt getrokken door jongeren en/of ondersteund door (jonge) professionals en komt tot stand door engagement en vrijwillige inzet.

Er zullen meer dan 10 venues aan meewerken, waardoor er meer dan 10 concepten zullen uitgekozen worden om deze plekken op te vullen met nieuwe ideeën. 

De projecten moeten jongeren de ruimte geven om te experimenteren, te leren en te groeien, en dit via allerlei initiatieven: van workshops en evenementen tot een debat, kortfilm of podcast.

Naar wie zijn ze op zoek? 

Ze zoeken collectieven/organisatoren/individuen om een programma te maken in onder andere De Vooruit, Broei, BarBroos, Chinastraat, Charlatan, Giraf, Kinky Star, Minus One, Plek, Trefpunt…

Alle soorten muziek en andere invullingen zijn hierbij welkom, zodat die nacht van álle Gentse jongeren wordt. Je kan hiervoor een aanvraag indienen als organisatie, collectief, individueel, of samen met andere organisatoren. 

Wat verwachten ze van jou?

  • Jullie zijn tussen de 18 en 30 jaar.
  • Je wil graag mee het programma bepalen en een evenement organiseren op één van de locaties in Gent.
  • Je zet je van november 2023 tot en met februari 2024 mee in voor de invulling van één locaties. (Natuurlijk houden ze hierbij rekening met de blok, examens en de feestdagen.)

Wat mag je verwachten van de organisatie?

  • Je wordt gematcht aan een deelnemende locatie, waar je voor één nacht je ideeën mag uitvoeren.
  • Jeugd van de Nacht geeft je begeleiding bij programmatie en organisatie.
  • Je krijgt een passend budget om je ideeën te verwezenlijken. 

De deadline is 9 november om 23.59 uur. Uiterlijk 22 november hoor je of je erbij bent en welke venue jouw match is. Heb je vragen? Die mag je mailen naar jeugdvandenacht@gmail.com

SAVE THE DATE: SPREEKUUR

Op woensdag 8 november organiseert Jeugd van de Nacht hun volgende Spreekuur van 19:00 tot 21:00 in De Vooruit. de maandelijkse bijeenkomst waar je vrijuit kunt spreken over allerlei onderwerpen binnen nachtcultuur. Hier kun je bijvoorbeeld meedenken over de naam van het nachtfestival en kun je vragen stellen over de open oproep (als je die nog zou hebben). 

Kopfoto: ©

Jeugd Van De Nacht

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête