Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cederic Vandenberghe

11/02/2024 / Evelyne Vanherf

MODUL’AIR dropt laatste puzzelstukje van festival line up op Paaszondag - Anetha

Een diepe duik in het muzikale universum van Mama Loves Ya - Anetha!

Kiany Moykens
©

Kiany Moykens

MODUL’AIR kondigde met trots de terugkeer aan van hun jaarlijks day-into-night festival op Paaszondag, 31 maart. Na een volledig uitverkochte editie vorig jaar, zullen er dit jaar niet 4, maar 5 stages te ontdekken zijn tussen de muren van Flanders Expo in Gent, en dat maar liefst 16 uur lang! 

Hiermee luidt MODUL’AIR zoals gebruikelijk het begin in van een uitgebreide reeks openluchtevenementen op Flanders Expo deze zomer.

MODUL’AIR blijft groeien en ook in hun line ups. Met een gezonde mix van meer dan 30 lokale en internationale artiesten zal er genoeg te beleven zijn. Met Anetha als special act vervolledigt MODUL’AIR zijn line up. Wil je graag weten waarom zij the last but not least is? Ontdek het hieronder. 

Anetha
©

Anetha

Een diepe duik in het muzikale universum van Anetha

Anetha, geboren in 1989 in Bordeaux, heeft haar passie voor het mixen al sinds haar zestiende ontwikkeld, geïntroduceerd door haar vader, een Kraftwerk-fan en amateur-dj. Zonder klassieke muzikale opleiding studeerde ze af in architectuur. Ze is tevens een gepassioneerd vinylverzamelaar en een opkomende kunstenaar die al snel een prominente figuur is geworden in de wereld van de Parijse undergroundscene. 

Haar loopbaan als professionele DJ begon in 2013 tijdens een kort verblijf in Londen, waar ze draaide in clubs zoals Corsica Studios. In die periode nam ze haar eerste studio-opnames op in de studio van haar huisgenoten, die geluidstechnici waren. Bij haar terugkeer in Frankrijk richtte ze haar eigen studio op in haar appartement in Parijs.

In 2014 werd ze resident DJ bij het Blocaus-evenement in Parijs, dat plaatsvond op bekende locaties in de hoofdstad zoals Concrete, de Machine du Moulin Rouge, Rex Club, en zoals hieronder te zien is, in Le Batofar.

In 2015 zette ze voor het eerst internationale optredens neer, waaronder in de gerenommeerde club Bassiani in Tbilisi, De School in Amsterdam, Village Underground in Londen, Fuse in Brussel, Berns in Stockholm, ://about blank in Berlijn, en de lijst gaat zo maar door.

Naast DJ is Anetha ook producer, zo leverde het nummer Acid Train, uitgebracht in 2017, haar een plaats op in de lijst van de twintig beste technonummers van het decennium door het tijdschrift MixMag. 

In 2018 verzorgde ze haar eerste Boiler Room-set, die tevens de meest legendarische en stressvolle set in haar hele carrière bleek te zijn. Het betrof haar eerste optreden nadat ze was overgestapt van vinyl-only-sets naar CDJ's. Deze set vond plaats in het Skatecafé in Amsterdam, een semi-anarchistische skatebaan en tevens ook één van de locaties van het Dekmantel Festival van dit jaar. Vanwege problemen met de overgang had Anetha slechts 45 minuten om op te treden, en dit volledig omringd door een uitzinnige massa. Zoals bekend kan een Boiler Room-set een keerpunt in je carrière betekenen. Deze set ging viraal en behaalde al snel meer dan een miljoen views. De comments logen er niet om: 'Verreweg een van de beste Boiler Room-sets'. Haar optreden werd door Boiler Room zelf gerangschikt als één van de beste in het technogenre van dat jaar.

In 2019 creëerde ze haar eigen label, Mama Told Ya, met de bedoeling een platform te bieden aan jonge en opkomende artiesten. Bij elke release van het label hebben de betrokken artiesten ook samengewerkt aan een nummer met Anetha zelf, een geest van delen en samenwerken. Om vervolgens in 2020 het collectief Mama Loves Ya op te starten. Een boekings- en managementbureau opgericht om jonge artiesten verder te helpen hun vak te ontwikkelen. Het bureau heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en streeft ernaar de CO2-uitstoot die door toeren ontstaat te verminderen en te compenseren.

Mama's artiesten die onder het label schuilen

ABSLLess Distress
Mac DeclosSalome
UFO95VEL

In 2023 hebben Anetha, Jules Meunier en Joy Age van het burea Mama Loves Ya een gesprek met visiteuses-et-visiteurs. Deze uitwisseling richtte zich vooral op de ontwikkeling van de carrière van een artiest en tegelijkertijd de realiteit blootleggen van een muziekindustrie die volledig opnieuw wordt geconfigureerd in het licht van de uitdagingen van vandaag. Zeker eens de moeite om te beluisteren. 

Uiteindelijk komen we uit bij Anetha zelf als DJ. Welke muziek brengt ze en wat voor DJ is zij eigenlijk achter de draaitafels? Waarom ze dé special act is van MODUL'AIR in 2024? Simpel. Door de glanzende texturen van techno, trance en experimentele muziek over te brengen, zorgt Anetha voor veerkrachtige baslijnen, stampende kickdrums, glorieuze melodieën en een vleugje melancholische motieven. Geïnspireerd door EBM, trance, electro en old school 90’s technotracks weet Anetha mensen te laten dansen. Deze artieste levert met gemak weelderige en heldere producties en DJ-sets en werkt met aandacht voor detail, creatieve constructie en behendig mixen - zoals je zou verwachten van een kunstenaar met een architecturale achtergrond.

Tickets MODUL'AIR FESTIVAL 2024

De eerste wave en tweede wave tickets zijn al volledig uitverkocht. Wave 3 tevens ook de laatste wave kost je € 44,90 voor een ticket. Groepstickets zijn ook nog beschikbaar voor € 186,50 (5 personen).

Tickets
Kopfoto: ©

Cederic Vandenberghe

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête