Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Maze Festival

18/07/2016 / Sophie Daniels

Maze strikt Marco Bailey, Amelie Lens en Kaiserdisco voor nieuwe editie

Op zaterdag 27 augustus wordt Limburg weer voor even omgevormd tot een waar dansparadijs. Maze Festival ging vorig jaar al door maar slaat nu onder dezelfde naam een andere weg in. Er werd niet alleen een nieuwe locatie gezocht, ook aan de line-up werd flink gesleuteld. Dit jaar geen EDM en consorten meer. Ze hebben dan wel een nieuwe datum, locatie en huisstijl, maar blijven trouw aan de beste house, tech-house en techno.

Het festival gaat voor het eerst door op het recreatiedomein Heerenlaak, waar al eerder de jongens van Decibal hun eerste editie van Waterfront lieten doorgaan. Tot voor dit jaar was daar nog niets georganiseerd. 

maze_postkaart_0001

In totaal zijn er dus vijf stages: Floorfiller die voor de techno en tech-house zorgt, Decibal die voor de melodischere techno gaat, Barabar die met classics komt, Funky Town die funky beats voorziet en Multivision die de Somersby Garden hosten met de meest avant-garde house en tech-house.

 

Maze presents Floorfiller

And we’re off! Onze eerste stagehost, FLOORFILLER! Deze boys maakten in het Vlaams glooiend technolandschap een ijzersterke groei door. Hun edities met oa. Nina Kraviz, Len Faki en een eigen area op Extrema Outdoor gaan velen zich nog levendig herinneren. LIKE & SHARE deze post en WIN de eerste 5 vrijkaarten voor Maze 2016. ✘ Join the event: http://bit.ly/Maze2016

Posted by Maze Festival on Wednesday, June 8, 2016Marco Bailey wordt aan de affiche gevoegd als headliner. Deze Belgische held staat al vijfentwintig aan de top waarin hij als producer, DJ en labeleigenaar al heel wat faam vermaarde. Hij stond al op 's werelds grootste festivals en discotheken en brengt releases uit op de meest vermaarde labels.

Amelie Lens, onze leading lady én lid van het Second State van Pan-Pot, komt zich ook aan een dansje wagen. Ook Belgisch en zeer hot op het moment zijn Bollen & Fichtner, die deze zomer op haast elk festival in België staan. Dat geldt ook voor Amelie trouwens. Terwijl Bollen & Fichter ons opwarmen met hun diepe beats, laat Amelie Lens ons pompen op de hardste techno.

 Ook op de affiche staat Secondcity, een Brit met Chicago roots én gevestigde waarde in de meer commerciële tech-house scene met monsterhits als I Wanna Feel en What Can I Do. In zijn sets gaat hij eerder voor de underground deep- en tech-house, dus laat je zeker niet misleiden door zijn commerciële hits. De ideale setting om met een mooie zonsondergang de avond in te zetten.

Kaiserdisco is nog zo'n klepper die op de affiche te vinden is. Het duo afkomstig uit Duitsland had eerst zelf een solo carrière voordat ze samen Kaiserdisco vormden. En wij zijn de laatste tijd wel onder de indruk van hun muziek. Vooral onderstaande Black Light, dat in november uitkwam op het Drumcode van Adam Beyer wist ons wel te bekoren en vertaalt zich volledig naar hun stijl: pompende techno. Zeker een duo om naar uit te kijken en te checken!

 Het trio achter Kapibara is sinds zijn passages in Labyrinth en op Extrema Outdoor helemaal ontpopt. Zij zijn deze zomer te vinden op heel wat Belgische festivals en komen tussendoor ook langs op Maze Festival. Hun muziek? De iets harde tech-house.

Naast deze kanjers staan er nog heel wat andere artiesten op de affiche, die je hier terug vindt. Voor tickets kan je hier terecht.
 

TIP
Haal je mooiste bohémian/hippie outfit uit de kast, dan val je niet zo uit de toon op het festival.

 

Maze 2016 teaser

❂ Maze 2016 | Teaser ❂ Na een periode van minder weer, ziet het er deze week terug goed uit! Het ideale moment om jullie even kort mee te nemen in onze bohemian summer vibe. ✘ event: http://bit.ly/Maze2016 ✘ tickets: http://bit.ly/maze_ticketshop

Posted by Maze Festival on Monday, July 4, 2016

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête