Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Kompass

18/11/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Kompass en Stad Gent groeien terug naar elkaar toe

Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe locatie

Iedereen wist dat Kompass niet voor eeuwig de Vynckier site zou gaan bezetten, maar toen er in oktober problemen met de vergunning bleken te zijn, moest de club abrupt zijn deuren sluiten. Zaakvoerder Jens Grieten bekritiseerde de bureaucratische rompslomp van de Stad. Het stadsbestuur gaf echter aan dat Kompass haar problemen aan zichzelf te danken had.

Foto  van Kompass
Jens Grieten. © Kompass

De desbetreffende vergunning kwam er uiteindelijk toch en zo kunnen de Gentse ravers vanaf 1 januari 2023 terug feesten in Kompass. Toch is dit geen definitieve oplossing aangezien de huidige locatie tijdens de zomer wordt verbouwd. De Stad Gent is bereid om samen met Kompass eigenaar Jens Grieten op zoek te gaan naar een nieuwe geschikte industriële site en wil daarvoor zelfs haar wetgeving aanpassen. Het toont aan dat de Stad ook beseft dat Kompass deel uitmaakt van haar nachtelijk erfgoed. 

Koop hier je tickets voor hun NYE.

Kopfoto: © Kompass

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête