Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Logo  van Naastelkaar, gemaakt door Naastelkaar Soundsystem

19/04/2023 / Evelyne Vanherf

Gents collectief Naastelkaar brengt Marco Shuttle naar de Chinastraat

Geïnspireerd door old school & een ode aan de elektronische muziek

Naastelkaar heeft voor ons een derde episode good vibes klaarstaan. Op 22 april brengen ze het Gentse collectief naar de Chinastraat! 

Naastelkaar is een Gents collectief dat het daglicht zag in november 2022. Een collectief is een groep mensen die gezamenlijk één of meerdere belangen nastreeft door middel van samenwerking. En laat dat nu juist zijn wat de founders van Naastelkaar, Damien Dardenne & Marvin Vertriest, willen nastreven. Via Julie, de vriendin van Damien, leerden de twee elkaar vorige zomer kennen. Allebei dj en into muziek, kwam het al snel tot een conversatie over het organiseren van een event. Kort daarna ontstond het idee om tijdens het nieuwe clubbing season de handen in elkaar te slaan en dit ook te verwezenlijken. Een event dat geïnspireerd is door de old school, met een ode aan de elektronische muziek. Veel tijd was er niet nodig om hun woorden om te zetten in daden want op 05 november 2022 werd Naastelkaar geboren. 

Tijdens de lockdown was iedereen van elkaar geïsoleerd, uiteindelijk keek iedereen uit naar het moment dat ze terug samen konden dansen .... Naast elkaar

Damien Dardenne

Voor het design konden ze aankloppen bij de Gentse Branding & Creative studio van Julie De Vrieze. Julie die sinds day one, de ideeën van Damien & Marvin omzet in fun & happy vibes, kiest niet voor de usual, maar focust zich meer op de typografie dan de illustratie. Ga zeker eens een kijkje nemen op haar Instagrampagina studio.juliedevrieze, she's killing it! 

(Lees verder onder de afbeelding)

Foto  van Naastelkaar Soundsystem, gemaakt door Naastelkaar Soundsystem

De eerste episode van Naastelkaar was op 06 november 2022 in de meest authentieke elektronische muziekclub van Gent, Decadance. Het werd een avond gewijd aan sci-fi house, dromerige elektronische muziek en new school techno. Voor de tweede episode kozen ze voor de gezelligste kelder van Gent, Amigo Amigo. Daar mochten de hometown boys met veel plezier de closing duty voor hun rekening nemen! 

Na twee geslaagde episodes zijn ze klaar voor hun derde episode in de Chinastraat met een line-up waar wij geen neen tegen kunnen zeggen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Promo  van Corvus Ex, gemaakt door Naastelkaar Soundsystem, in opdracht van Naastelkaar
Promo  van Marco Shuttle, gemaakt door Naastelkaar Soundsystem, in opdracht van Naastelkaar

Corvus ex is een Gentse dj, die geïnspireerd door zijn persoonlijke interesse in natuur, wetenschap en het onbekende, zijn sets zorgvuldig samenstelt met een steeds groter oog voor detail: hypnotiserende spiralende geluiden, tribale percussie en rollende grooves. Zijn brede gevoel voor muziek stelt hem in staat om een sfeervolle en meeslepende warming-up of een rollende peak-time set vol energie af te leveren. Met zijn steeds wisselende aanpak, you might be in for a trip! 

Marco Shuttle is gevestigd in Berlijn, maar geboren in Treviso, Italië, en is sinds zijn 15e betrokken bij de underground clubscene, als promotor en later als dj. Kenmerkend aan Marco's producties is dat ze diep, abstract en atmosferisch zijn. Marco's techno geluiden kan je het best omschrijven als ongewoon organisch: ze bouwen subtiel druk op, en zijn nauwgezette grooves falen nooit om luisteraars mee te nemen op een reis met als bestemming ergens nieuw en spannend. Marco kunnen we wereldwijd terugvinden in underground clubs zoals Berghain, Fabric, Concrete, De School, Bassiani en op festivals zoals Labyrinth in Japan, Terraforma, Atonal en Movement in Detroit om er maar een paar te noemen.

Zijn set op Waking Life is de perfecte manier om zijn magie te ontdekken:

Last but not least, Naastelkaar Soundsystem! Damien & Marvin zijn naast organisator van feestjes ook twee dj's die maar al te graag met muziek experimenteren. Damien komt oorspronkelijk uit Luik maar is nu officieel een Gentenaar. Hij speelt muziek zonder grenzen, verrast je met een old school selectie, neemt graag risico's & durft het publiek uit te dagen. Zijn sets kunnen het best omschreven worden als energiek en vernieuwend. Door zijn eindeloze enthousiasme gaat hij maar al te graag de interactie aan met zijn publiek. Je zou kunnen zeggen dat hij een geboren entertainer is! Marvin maakt het duo compleet. Toen hij de elektronische muziekcollectie van zijn vader ontdekte, werd hij zich bewust van het bestaan van 90's house en trance. Sindsdien is hij op zoek naar verborgen juweeltjes en zal hij er alles aan doen om jou een mooie nacht te bezorgen. 

Kopfoto: ©

Naastelkaar Soundsystem

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête