Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Fuse Styxx

29/10/2023 / Evelyne Vanherf

Een gedeeld Grieks avontuur tussen STYXX & SPACEMAKERS deze vrijdag in Fuse

Creeër samen met STYXX een mythische wereld waar verbeelding en visuals centraal staan!

De mythische saga van STYXX ontvouwt zich wederom in een explosieve avond volgende week vrijdag in Fuse. Het team slaagt er steeds weer in om het leven in zijn meest diepgaande vorm te eren. In lijn met de gebruikelijke aanpak van STYXX streven ze ook deze keer naar een nog intensere beleving van hun evenement. Voor de komende drie clubnachten die telkens exclusief in Fuse worden gehost, bundelen ze hun krachten met het creatieve team van Spacemakers

Styxx
©

Styxx

Visuals 

Bij het bijwonen van een STYXX-evenement, kijkt men altijd een beetje uit naar de visuele aspecten die ze zullen presenteren. De laatste jaren werkte het team van STYXX samen met VJ Heymes. We herinneren ons nog de legendarische STYXX livestreams van KlangKuenstler waarbij VJ Heymes voor verbluffende visuele content zorgde. Wie het zich niet kan herinneren, geniet nog even hieronder! 

Samenwerking met Spacemakers

STYXX staat voor innovatie en hecht waarde aan lokale partnerschappen, daarom hebben ze besloten om voor de komende edities een samenwerking aan te gaan met het team van Spacemakers in Gent. Dit zal ondersteund worden door Studio Phazed.

Bij Spacemakers experimenteren ze al zo’n 8 jaar met licht, beeld en geluid in openbare ruimtes. Waarschijnlijk heb je zonder het te weten al werk van hun zien passeren. Via verschillende kunstvormen proberen ze een ruimte in een andere dimensie te tonen waar verbeelding altijd centraal staat. 

Het project Spacemakers groeide puur op vrijwillige basis, waarbij alle leden hun eigen expertise ontwikkelden in hun interessegebied. Hierdoor ontstond een groep jonge, gemotiveerde makers met vaardigheden variërend van projectiemapping, animatie, decorontwerp tot softwareontwikkeling, elektronica, generatieve kunst en nog veel meer. Hun portfolio omvat inmiddels diverse tentoonstellingen, video mappings, videoprojectie, decorontwerp, lichtconstructies, (interactieve) installaties en talloze workshops.

Streven naar 360 visuals 

STYXX wil met deze nieuwe samenwerking stapsgewijs de 3D-mapping, visuele elementen en LED-technologie integreren in hun evenementen, met als doel een complete meeslepende ervaring te creëren met 360-graden visuals op termijn. Op die manier willen ze bereiken dat feestgangers zich volledig onderdompelen in een andere wereld, een mythische omgeving waar ze dansen te midden van de natuur en omgeven worden door visuele kunstwerken. Het is een enigzins vergelijkbaar met de Klangkluester-livestream hierboven, maar dan op de dansvloer!

Hieronder een mooi voorbeeld van video mapping op het SODA-festival in 2015, gerealiseerd door het team van Spacemakers.

Line-up van dit Grieks avontuur 

De Dirty basslines en wicked vibes artieste Wallis spreekt voor een hele generatie die op zoek is naar nieuwigheid in de technowereld. Met behulp van een scala aan synthesizers, effectapparaten en experimentele studiotechnieken produceert Wallis confronterende en urgente techno die voortdurend verschuift tussen verschillende patronen en sferen. 

Schacke die doorbrak in de scene na zijn enorme hit Kisloty People, die hij in 2019 op ons af vuurde, is meer dan juist een one hit wonder. Hij is een euforische peak time banger, die het potentieel van dansmuziek om gek, maar zinvol en verslavend te zijn, vastlegt. 

Voor een een uitstapje naar het rijk van de industriële creativiteit moet je bij het duo van Baugruppe90 zijn. Ruw en humeurig, maar toch emotioneel boeiend, verleggen ze hun innovatieve nummers en visuele grenzen. 

Stijn Van Belle
©

Stijn Van Belle

ABSL is een Franse artiest, dj en producer van elektronische muziek die onder de vleugels kwam van het label Mama Told Ya is. In 2019 bracht hij samen met Anetha op "Mama Told Ya" de koortsachtige EP "Don't rush to grow up" uit. 

Wij mogen twee duotickets weggeven 

Mis deze nieuwe saga van STYXX niet! Tickets zijn momenteel beschikbaar in de tweede en voorlaatste wave voor 16 euro. Wees er snel bij, want ze vliegen de deur uit. Gelukkig mogen wij ook 2 duotickets weggeven. Check voor meer info onze Instagrampagina. 

Kopfoto: ©

Fuse Styxx

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête