Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afrikamuseum in Tervuren

24/03/2022 / Dieter Holvoet

Feestconcept Uva trekt naar het Afrikamuseum in Tervuren

Op de lineup staan Biesmans, Sifa, Lebawski en Don Cabron

Uva is een feestconcept van de organisatoren van Thé Dansant en VIEF, waarbij de evenementen doorgaan op de meest exclusieve locaties in de buurt van de druivenstreek (tussen Brussel en Leuven). Hun eerste editie vond plaats afgelopen augustus in het prachtige Kasteel van Huldenberg, voor de nieuwe lente-editie verplaatsen ze zich naar het Afrikapaleis, een unieke historische locatie in Tervuren.

Opener van de avond is DJ en producer Sifa, geen onbekende naam in de internationale afro house scene. Hij groeide op in Brussel en verhuisde later naar Parijs. Doorheen de jaren ontwikkelde hij zijn unieke stijl, gewapend met zijn hip-hopachtergrond en omringd door een underground muziekscene met eerder donkere, snelle beats.

De headliner van de avond is synthesizervirtuoos Biesmans, de Belg die in 2013 naar Berlijn verhuisde en het sindsdien heeft geschopt tot resident DJ in de bekende Watergate club. We herinneren ons nog goed zijn eerste live performance op Paradise City Festival vorig jaar, en ook zijn laatste release zijn we nog niet vergeten. In Tervuren wordt het geen live performance, maar als DJ is de man minstens evenveel waard.

Ook de Gentse techno- en housespecialist Lebawski, één van de personen achter de MOONDAY en MODUL'AIR evenementen, is van de partij. Je ziet hem tegenwoordig veel in de Charlatan, maar deze keer trekt hij dus eens voor de verandering weg uit het Gentse om ons te vervoegen in het Afrikamuseum.

Ten slotte zal ook Uva en Thé Dansant resident Don Cabron ons vervoegen om het evenement af te sluiten. Hij draait al voor het 12de jaar op rij op Tomorrowland en is geen onbekende in de Belgische elektronische muziekscene.

Tickets

Tickets zijn nog steeds te koop aan 20 euro per stuk.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête