Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Chinastraat

24/10/2023 / Evelyne Vanherf

Eerste samenwerking tussen Bienfait x Club Voyage die TJADE als headliner brengen

Tjade stond vorig weekend nog achter de decks van Thuishaven op ADE, deze vrijdag in de Chinastraat!

Het nieuwe clubseizoen is van start gegaan en ze voelden bij Bienfait & Club Voyage de drang om iets nieuws en anders te proberen. Ze vervolgen hun muzikale reis met een eerste samenwerking tussen Club Voyage x Bienfait, deze vrijdag in de Chinastraat. De Chinastraat die een gezellig, intiem en inclusief evenement kan bieden voldoet dan ook aan al hun eisen. 

De synergie tussen Disco & 90s house en trance zal perfect vertegenwoordigd worden door de headliner van de avond, Tjade. De artiest die vorig weekend nog een podium van Thuishaven op ADE mocht cureren zal deze vrijdag bijgestaan worden door lokale en veelzijdige artiesten zoals WLC, Kenny Montana, Barbosa, Veedeewee & Galle.

Bienfait x Club Voyage
©

Bienfait x Club Voyage

Eerste samenwerking tussen Bienfait & Club Voyage

Bienfait is ontstaan vanuit hun liefde voor house,hard house en trance platen uit de jaren 90. Denk maar aan platen van Tony de Vit en dj sets zoals die van Job Jobse. In de afgelopen jaren was er in Gent een overvloed aan evenementen gewijd aan disco en techno, maar er was eigenlijk maar weinig te vinden dat ergens tussen die twee genres in lag, vergelijkbaar met het idee van Audacious in Brussel. Terwijl ze zelf regelmatig op verschillende locaties draaiden, merkten ze dat deze muziek in de smaak viel bij een divers publiek. Het bleek ideaal te zijn voor degenen die van een wat sneller tempo hielden, maar ook voor degenen die liever niet te hard wilden gaan. Deze keer slaan ze de handen in elkaar met Club Voyage. 

Het Gentse collectief Club Voyage dat in 2022 werd geboren, biedt een platform aan voor het verspreiden van happy vibes en kleurrijke elektronische muziek. Ze nodigen zowel gevestigde interlokale artiesten uit als jonge, lokale talenten. Hun evenementen omvatten een divers spectrum, variërend van disco en house tot trance en alles wat daartussenin ligt. Een perfecte match al je het ons vraagt!

Tjade
©

Tjade

Headliner Tjade

Op heel wat events waar Tjade komt krijgt de Amsterdamse DJ het publiek in extase met een eclectische mix van trance, progressive house en hard house, wat resulteert in een overweldigende respons van dansende voetjes. Zelf draait hij liever wat geduldiger met meer fillers en probeert hij zijn publiek te leren dat het oké is om een paar minuten een stapje terug te nemen, om zo de climax van de track harder te laten binnenkomen. Vorige weekend mocht hij een podium van Thuishaven cureren op ADE, dit weekend staat hij achter de decks van de Chinastraat. Maar wie is dit opkomend talent dat bij onze noorderburen al heeft wat mensen in beweging heeft gebracht? 

De in Fries geboren en getogen Tjade groeide op met het verafgoden van Tiësto, Armin van Buuren en Don Diablo. Het was dan ook geen verrassing dat hij snel zijn weg vond naar de draaitafels toen hij naar de Nederlandse studentenstad Groningen verhuisde om te gaan studeren. In deze stad, beroemd om zijn bruisende underground muziekscene en de afwezigheid van avondklokken voor bars en clubs, ontdekte hij dat zijn jeugdpassie zijn roeping werd. Begeleid door de gerespecteerde en langstlopende partycrew van de stad KopjeK en later nachtclub OOST, verfijnde en perfectioneerde hij zijn stijl en vakmanschap in de DJ-booth.

Terwijl Tjade op alle locaties van de stad speelde (en probeerde de universiteit af te ronden), werkte hij tegelijkertijd in stilte aan het perfectioneren van zijn productievakmanschap. Het was in de zomer van 2019 wanneer alles perfect samenkwam en hij internationale bekendheid verwierf met zijn allereerste release Koi Jaye, een herwerking van een Bollywood-klassieker uit de jaren 90. Opgepikt door onder meer Palms Trax, Job Jobse, Hunee, Skatebard en Esa en gespeeld op festivals als Dekmantel, AVA en DGTL, was de track de hele zomer moeilijk te missen.

Iinmiddels heeft deze artiest al een reeks EP's, bewerkingen en remixes uitgebracht op verschillende labels zoals Live at Robert Johnson, Mule Musiq, Bordello a Parigi, Dar Disku en zweeft zijn kenmerkende geluid ergens tussen electro en (neo)italo. Met meerdere nieuwe releases, en na productieve studio-uren tijdens de coronapandemie, kunnen we alleen maar verwachten dat we de komende jaren nog veel meer van zijn werk zullen zien en horen.

Kopfoto: ©

Chinastraat

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête