Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Coincidence Klubnacht

06/09/2017 / Raisa Moureau

Coincidence Klubnacht brengt crème van de techno naar Kompass

Als ze iets doen, dan doen ze het goe. Coincidence Records bestaat 10 jaar en gaat helemaal loco. 23 september hosten ze hun eigen Klubnacht in de Kompass in Gent en ze laten heel wat schoon volk afkomen. Truncate en een hollands onderonsje met Jeroen Search, stranger en Tahko om precies te zijn. Dat het van te beuken gaat zijn, dat mag je bij deze netjes noteren.

Begin dit jaar kwamen ze op de proppen met een nieuw label, in februari haalden ze Ben Long en Amelie Lens naar de Kompas,  en in juli palmden ze -naar jaarlijke gewoonte- de Rave Cave op Tomorrowland in. Labelbaas Didier Beydts zit niet stil. Dat ze een neus voor talent hebben bij Coincidence Records, daar mag je zeker van zijn. Ook op 23 september mag je de top van de scene verwachten op de Coincidence Klubnacht en hier lees je waarom:

Truncate is een legende

Als je David nog niet aan het werk zag: shame on you. Maar misschien zegt Audio Injection je wel iets? Truncate - toen nog Audio Injection - begon met dj'en in de jaren '90 - zijn stijl varieerde van house, acid, techno tot zelfs hardcore. Vanaf 2011 zocht hij meer de rauwe, diepe en pure kant van techno op en daar hoorde de naam Truncate bij. Een pionier in de scene die los langs Berghain, Awakenings, Fabric London én de Boiler Room passeerde maar op 23 september dus in de Kompass te zien is. Voila een preview:

Jeroen Search kent geen genade

Deze noorderbuur gaat er keihard voor. En als we keihard zeggen, dan bedoelen we ook echt keihard. Hij bracht al releases uit op Coincidence Records, Orbis Records en Decoy Records. Jeroen Search is één brok energie achter de decks. Geen genade maar gewoon knallende techno om je oren. Verwacht je aan een unieke performance.

stranger is een mastermind

We kunnen al op voorhand voorspellen dat deze jongen zware bassen door de speakers gaat knallen. stranger is een meester in het producen van platen en ook zijn sets staan garant voor het betere beukwerk. We zijn er trouwens zeker van dat stranger met veel plezier de Nederlandse grens oversteekt naar de Kompass Klub. In onze cratedigging kon je al zien dat hij Belgische producers en labels wel kan pruimen. Meet stranger:

Tahko is een enthousiaste technohead

Hoewel deze jongen nog maar enkele jaren geleden aan zijn techno carrière begon, heeft ie het al mooi voor mekaar. Tahko is resident in het Nederlandse concept Tram10 en het Belgische AFTR en hij bracht al releases uit op Coincidence Records, Naked Lunch Records, Distortus Music en Eclipse Recordings. Bereid je voor op een heerlijke techno trip. Hulde aan Tahko!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête