Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
The Horrorist

26/05/2018 / Fay Haelterman

aufnahme + wiedergabe nodigt The Horrorist uit in de Kompass Klub

Op 2 juni mag je je dansschoenen nog eens besmeuren met drank en prut: dan nodigt het Duitse label [aufnahme + wiedergabe] enkele vriendjes uit om te draaien in de Kompass Klub. Onder meer The Horrorist komt daarbij het kot te klein maken.


Met zijn pedofrak en gore klap zou je hem niet graag tegenkomen in een donker steegje. Achter een draaitafel is er gelukkig een veilige afstand tussen jouw dansende lijf en dat van Oliver Chesler, het brein achter The Horrorist. Dat besefte ook het Berlijnse label [aufnahme + wiedergabe]. The Horrorist hoort helemaal thuis op het label, dat erom bekendstaat om gitzwarte, zware platen uit te brengen. Het is alsof ze je terugkatapulteren naar de jaren tachtig, met al het goeie van de new wave, industrial en punk, maar dan met vette bassen erop.

Voor deze live-act heeft The Horrorist enkel een drummachine, synth, vunzige vocals en wat videoprojecties nodig. De kans is groot dat die je gecombineerde gevoelens van angst en walging bezorgen - maar dan op een plezante manier. The Horrorist is trouwens ook niet de enige die alles live wil doen, want Substance and Program, die een thuismatch spelen in de Kompass, zijn hetzelfde van plan.

Maar 't is niet omdat het een dj-set is, dat het slecht is, natuurlijk. SΛRIN zal niet live spelen, maar ook hier hebben we grote verwachtingen bij. Net zoals de grote baas van [aufnahme + wiedergabe], Philipp Strobel, borduren ze op hetzelfde elan verder: duister, synths en trage techno. Bekijk zeker eens de Boiler Room set om beter te begrijpen waar je je mag aan verwachten. Hoe dan ook wordt het één grote, gore boel en daar worden we bijzonder gelukkig van.

https://www.youtube.com/watch?v=U2pI89icJbs

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête