Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Achlys

08/02/2024 / Evelyne Vanherf

Achlys & Doofpot werken samen voor een extra stevige editie op 23 februari in de Chinastraat

Deze avond in de Chinastraat!

Op 23 februari is Achlys terug met een nieuwe event. Voor deze editie werken ze samen met het Gentse collectief Doofpot waarbij elk collectief een kamer vol artiesten cureert met non-stop muziek door lokale en internationale bekende artiesten. Dit alles gaat door in je favoriete straat van Gent: de Chinastraat. Get ready voor de diepste techno tot de krachtigste hardtrance! Natuurlijk gaan wij al eens graag door de line-up om jullie warm te maken voor wat komen zal. Heb je zelf nog geen tickets? Geen probleem, want wij mogen er 5 weggeven!

Chinastraat
©

Chinastraat

Van hard techno naar hard trance

De twee Gentse collectieven, Achlys en Doofpot, bundelen deze keer hun krachten voor een stevige editie in de Chinastraat. Tijdens het evenement zal elk collectief een ruimte cureren met een specifiek muziekgenre. Hierdoor heb je de mogelijkheid om op elk gewenst moment te schakelen tussen het genre hard techno, gehost door Achlys in de ene zaal, naar meer hard trance in de tweede zaal, gehost door Doofpot. Zoals gebruikelijk brengen deze collectieven niet alleen internationale artiesten naar voren, maar ook lokaal talent.

Lokale talenten

Dat er ruimte wordt gemaakt voor lokaal talent is ook deze keer weer overduidelijk. Diep beïnvloed door de industriële en het krachtige karakter van technomuziek en resident bij Achlys is er Jane Muss. Een jonge muzikante, afkomstig uit Brugge die zich voornamelijk passioneert in techno en al zijn subgenres alsook in instrumentale muziek, zichzelf begeleidend op de gitaar. Lena De Roose brengt zoals altijd een mix van vrolijke, melodieuze harde techno en de pulserende beats van hardstyle. Maharti kiest dan weer voor het ruwe en vooruitstrevende geluid van techno, met een grote liefde voor eurodance. Last but not least zullen Rever, Cenja, Segers en het duo Skeletor Yogi achter de draaitafels plaatsnemen.

Internationale artiesten

Voor de internationale line-up hebben ze de Oostenrijkse Fenrick, de Franse Lessss en de Rotterdamse Karah weten te strikken. Deze artiesten zijn geen onbekenden in de scene en worden allen gedreven door het stevigere BPM-werk. Fenrick heeft een diepe waardering voor de Britse garagescene, trance uit de jaren 90, en varieert van levendige techno tot hardhouse. Lessss is een opkomend talent in de technoscene en pronkte al enige tijd op verschillende lineups. Ze staat bekend om haar industriële techno, hard techno en acid mixen. Deze getalenteerde artieste, die geluidstechniek in Parijs heeft gestudeerd, weet precies waar ze mee bezig is. Karah belooft meedogenloze klanken met een ongecompliceerde energie en kracht op de dansvloer te brengen. Dat de muren in de Chinastraat zullen daveren, is wellicht een understatement.

Karah
©

Karah

Tickets

De early bird tickets en de daaropvolgende wave zijn al volledig uitverkocht; een ticket uit de laatste wave kost je 25 euro. Wees er snel bij, want de tickets vliegen de deur uit. Indien je nog geen ticket hebt, kan je nog kans maken om er eentje te winnen. Wij mogen er namelijk 5 weggegeven. Wat je moet doen? Kijk snel op onze Instagrampagina

Kopfoto: ©

Achlys

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête