Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Kompass, gemaakt door Nachtschaduw

06/02/2017 / Victor De Smet

360° presents Loco Dice & Polegroup Showcase (3/2)

Het is vrijdag, half 1 's nachts, en wij bevinden ons op een industrieterrein op 10 minuten van Gent Centrum. Niet zomaar een industrieterrein, hét industrieterrein waar de nieuwe hotspot voor menig technoliefhebber ligt: Kompass Klub. Geen wonder dat Kompass hier permanent zijn intrek heeft genomen, het is alsof de locatie gemaakt is voor deze technotempel. De sfeer zat goed, de zalen stonden vol en de avond was gevuld met heerlijke muziek.

Het merendeel van de nacht brachten we door in de 2e zaal, de Kabelbaan. Daar werd de muziek voorzien door het Spaanse label PoleGroup. Met releases van onder andere Perc, Oscar Mulero en Speedy J is PoleGroup een belangrijke leverancier van stevige techno, en dat sloeg zeker en vast aan.

Vooral de set van Tripeo en de liveshow van Exium zetten de zaal helemaal op zijn kop. De muziek stond hier wel erg luid en de voorziene oordopjes waren rond 1 uur al op, waardoor we de spijtig genoeg de avond met suizende oren moesten afsluiten.

360°... What else?

Posted by Kompass on Friday, February 3, 2017

De main room, de Kabelbaan, werd geopend door de Gentenaar Ode Maen. Zijn set werd door het volledige publiek zeer gesmaakt en was dan ook de perfecte opwarmer voor headliner van de avond, Loco Dice. Dice vulde de Kabelbaan gedurende 2,5 uur met heerlijke techno en tech house.

Het thema was 360°, dit hield dan ook in dat de geluidsinstallatie verspreid stond rond het publiek en dat LED-schermen fantastische visuals verspreid over de volledige main room projecteerden. Die visuals waren objectief gezien zeer indrukwekkend, maar het verlichtte de zaal wat te hard, wat wel een impact had op de sfeer.

De Aroma Jockey Odo7, een geurentovenaar die gewapend met enkele ventilatoren zijn zelfgemaakte parfums verspreidt in clubs over de hele wereld, slaagde erin om de bier- en sigarettengeur in te ruilen voor aangename aroma’s, waaronder een lekkere citroengeur.

Kompass Klub creëerde het gevoel van op een illegale rave te zijn, maar dan met dj's, technologie en organisatie van het hoogste niveau. Wij dansten zonder moeite tot in de vroege uurtjes met een brede glimlach op ons gezicht! En ook op die van Loco Dice.

Thanks for having us Ghent! It was dope! Now off to London ✈️ Doin' dat craaaaazy b2b2b2b! See you there!

Posted by LOCO DICE on Friday, February 3, 2017
Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête