Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
kiki

08/04/2022 / Sophie Daniels

28 jaar Fuse met Ki/Ki, Mall Grab en Nastia

2 nachten lang clubben

De iconische Fuse wordt 28 jaar. De club bestaat al sinds 1994 is en is daarbij ook de langstlopende nachttempel van België. Vieren doen ze twee nachten (15-16/04) lang met maar liefst 14 artiesten. Van ritmische house en techno, dansbare electronica tot pompende dj sets vol donkere, trippy sounds: de line-up is perfect gecureerd voor een nachtje all out.

Vrijdag 15/04

Op vrijdag nodigen ze de Australische alleskunner Mall Grab uit. Hij is leading figure in de lo-fi house en bracht zonet nog een nieuwe track 'Metaphysical' uit (lees hier de review). Hij schreef het nummer in december 2021, net toen shows en clubs terugkwamen en hij eindelijk kon zien dat alle mensen 'hun shit weer verloren aan muziek'.

Ook op de rol: de Oekraïense Nastia, die haar opzwepende en radicale techno meebrengt. Ze is resident-dj bij BBC Radio 1, heeft haar eigen label Propaganda opgedoekt, maar in 2020 heeft ze een nieuw label opgestart, NECHTO, en dat belooft zich toe te spitsen op Oekraïense underground. Zij wordt bijgestaan door de Zwitserse Sonja Moonaer, die er ook al eens bij was toen Fuse zijn 23ste verjaardag vierde.

In hun kielzog treden ook lokale helden DC Salas, Pierre, Innershades en Menica aan.

Zaterdag 16/04

Op zaterdag gaat het er wat harder aan toe met het Nederlandse beukkanon Ki/Ki. Ze draait loeiharde trance en nineties raveplaten en aan de draaitafels is ze een echte tovenares wat resulteert in zinderende, energieke sets. Ook Jensen Interceptor staat op het programma, een veelzijdige artiest die elk genre in zijn set kan mixen alsof het gepland lijkt. Kijk zeker zijn set op Hör, dan weet je aan wat je je kan verwachten.

Huis-dj Julian Muller en opkomend producer Caiva vervolledigen de line-up. In de Motion Room zal de feestvreugde ongekende hoogtes bereiken met de skills van Patrick RussellAltinbas en Emily Jeanne.

Info

Fuse 28 jaar